FOLLO: Vinden herjet godt i slutten av forrige uke og i helgen. Og nå har Meteorologisk institutt nok en gang sendt ut farevarsel på gult nivå om kraftige vindkast. Det gjelder fra onsdag ettermiddag til torsdag formiddag denne uken, og det ventes lokalt kraftige vindkast fra nordvest. Vindkastene som er varslet, har ifølge Yr.no styrke 17 til 23 m/s, og kraftigere i fjellet. Dette farevarselet gjelder østafjells, og omfatter blant annet Follo-distriktet.

LES OGSÅ: Kraftig vind, veltede trær, strømstans og trampoline på avveie

Sikre løse gjenstander

Men også i det lokale værvarselet for Ski er det meldt kraftigere kast: klokken 18 onsdag kveld er det meldt frisk bris fra nord med vindkast på 27 m/s.

Anbefalingen er å sikre løse gjenstander, unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, følge råd og sjekke status på transportaktører. – – Sjekk veimeldinger (175.no). Vi forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade, oppfordrer Meteorologisk institutt.

Konsekvensene er blant annet at løse gjenstander kan blåse av gårde.

– Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier, melder Yr.no.

Per tirsdag kveld, er det ventet at vinden øker klokken 13 onsdag, og avtar igjen klokken 10 torsdag.

Twittermeldingen fra Meteorologisk institutt tidligere tirsdag, viser at det ikke bare er på østlandet det er farevarsler ute. Også for store deler av resten av landet er det meldt utfordrende vær.