Gå til sidens hovedinnhold

Har vedtatt navneendring – nå blir NSB til Vy

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges Statsbaner AS skifter navn til Vygruppen AS.

FOLLO: 12. mars ble det kjent at Norges Statsbaner (NSB) går inn for å samle persontogvirksomheten og bussvirksomheten under en felles merkevare med det nye navnet Vy.

Dette har vekket mange reaksjoner. Blant annet skrev Østlandets Blad på lederplass: Vi (vy?) våger påstanden om at Vy kommer til å være akkurat like forsinket som NSB har vært.

Men fredag ble det klart at en ekstraordinær generalforsamling har vedtatt at NSB skifter navn til Vygruppen AS.

– Et enstemmig styre i NSB, inkludert representantene til de ansatte, mener at det er riktig å endre navn. Jeg har sagt at jeg ikke vil motsette meg ønsket til styret. Generalforsamlingen har i dag dermed vedtatt navneendringen, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding fra regjeringen.

Endringer

Ifølge en pressemelding fra NSB tar NSB og Nettbuss i bruk det nye navnet 24. april. Da blir NSB sin app og nettside erstattet med Vy-appen og vy.no. Arbeidet med å endre utseendet på busser, tog og bybiler starter samtidig. De nye uniformene til de ansatte blir tatt i bruk til høsten, og mot slutten av året blir det mulig å kjøpe buss- og togbillett på samme sted.

– Vårt nye navn forplikter. Vy sier både noe om at vi har store ambisjoner på vegne av kundene og samfunnet, og at vi skal gi deg gode reiseopplevelser. Nå er det vår oppgave å fylle merkevaren Vy med innhold, sier konsernsjef i Vy Geir Isaksen i pressemeldingen.

– Vy har skapt stort engasjement. Det er mange meninger og følelser knyttet til NSB, og det tar tid å venne seg til et nytt navn. Ved å koble buss- og togtilbudet tettere sammen og tilby enda flere transportformer, vil vi gjøre det enklere å reise kollektivt. Kvalitet og punktlighet for tog og buss er alltid første prioritet, og det nye navnet endrer selvsagt ikke dette. Vi bygger videre på solid erfaring og kunnskap om kollektivreiser gjennom 136 år, sier han.

LES OGSÅ: «Vy» helt uten visjoner

LES OGSÅ: Konsernsjefen forventet mange reaksjoner på navnet - og er ikke overrasket

Kommentarer til denne saken