Gå til sidens hovedinnhold

Jan Gunnar fikk ramponert bilen to ganger: – Tror det må være en Toyota-hater der ute

Artikkelen er over 3 år gammel

Jan Gunnar Furuly har parkert på pendlerparkeringen i 25 år uten at bilen har tatt skade av det. Forrige uke opplevde han innbrudd/hærverk to ganger i to forskjellige biler, men av samme modell og farge.

SKI: Etter det andre innbruddet var en realitet begynte Furuly å lure på om det handlet om noe annet enn tilfeldig innbrudd og hærverk.

Historien startet mandag da Furuly, som jobber som gravejournalist i Aftenposten, fikk en oppringning klokken 10.30 fra en kollega som hadde parkert på samme sted. Hun hadde sett at sideruten på bilen var blitt knust og at hanskerommet sto åpent.

– Det lå ingen verdigjenstander i bilen, men i hanskerommet lå det en GPS. Den var urørt.

Knust vindu

Innbruddene skjedde ved pendlerparkeringen mellom Ski nye kirke og jernbanestasjonen.

– Først ble sidevinduet foran på passasjersiden på min egen bil, en grå Toyota Avensis stasjonsvogn, knust slik at det sprutet små glassbiter over hele kupeen. Bilen ble tauet av NAF til Toyota Follo for reparasjon. Hertz og forsikringsselskapet ordnet leiebil tirsdag, en identisk grå Toyota Avensis stasjonsvogn.

Innbruddet torsdag skjedde 100 meter fra stedet der innbruddet i den første bilen var, og denne gangen var det bakruta som ble slått inn. Hertz fikk melding om innbruddet fra en forbipasserende klokken 17.30.

Politiet tvitret om den siste hendelsen:

«Ski nye kirke, p-plass: meldt om bil med knust bakrute. Bilen er en leasingbil. Firma varslet. Følger opp videre. Anmeldelse i etterkant».

ØB har ikke lyktes med å komme i kontakt med politiet fredag for å høre om det har vært andre bilinnbrudd på samme sted i løpet av uken.

Les også

Tyver stjal fra Inger Rosenfeld mens hun var hjemme

 

– Du tok sjansen på å parkere på samme sted?

– Tanken streifet meg, men jeg kom til konklusjon om at det ikke ville skje to ganger, sier Furuly, som har parkert på samme sted siden 1993, uten at noe har skjedd med bilen.

Tror ikke det er hevn

Selv om Furuly føler det hele surrealistisk, tror han ikke det er noen som er ute etter han.

– Det virker som om det er noen Toyota-hatere der ute, på en syk måte. Tanken om det kan være noen som er ute etter meg, har slått meg. Som gravejournalist hender det at man skriver kritisk om folk, men jeg kan ikke tenke meg noen der ute vil hevne seg som følge av noe jeg har skrevet.

– Kommer du til å bytte parkeringsplass når du får bilen tilbake fra verksted?

– Jeg må vurdere om jeg skal begynne å parkere andre steder.

Fredag fikk togpendleren ny leiebil – igjen.

– Ikke en Toyota! Det har jeg gitt klar beskjed om til leiebilselskapet.

Kommentarer til denne saken