LANGHUS: Da gjentar FAU ved Haugjordet ungdomsskole suksessen fra i fjor med salg av brukte ballkjoler og dresser.

Henger ballkjolen eller dressen din bare i skapet, eller er du på utkikk etter en brukt kjole til 10. klasse-ballet? Både selgere og kjøpere er velkommen i tidsrommet 13.00-14.30. Det er stativer man kan henge pentøyet på og rom og speil for å prøve både kjoler og dresser.

Kjoler og dresser for salg kan leveres inn mellom 12.30 og 13.00. Selger må selv være til stede og er ansvarlig for eget salg og oppgjør.

LES OGSÅ: Her kan du selge den brukte ballkjolen din

Legger ut bilder

Det er også lurt å følge med på arrangementets Facebook-side. Der kan man legge ut bilder av kjoler man ønsker å selge, så det dukker opp mange godbiter i dagene som kommer.

– De som skal selge, kommer en halvtime før kjøperne. I fjor kom de samtidig, og vi så det var litt upraktisk, sier Trude Brenden i FAU ved Haugjordet.

Dette er foreldrenes eget initiativ. Skolen stiller lokalet til rådighet og har ellers ingenting med arrangementet å gjøre.

FAU på Haugjordet tenker på foreldrene også. I år er det salg av kaker og kaffe for dem som sitter og venter på ungdommen som er i prøverommet.

For alle ungdommer

Salget er åpent for alle elever i den aktuelle aldersgruppen. Du må altså ikke være elev ved akkurat Haugjordet ungdomsskole for å komme.

– I fjor kom det en fra vestkanten også. Poenget er å hjelpe dem som vil selge til å få solgt, og dem som vil kjøpe til å få kjøpt. Alle er velkommen hos oss, sier Trude Brenden.

Behovet skulle være like stort for gutta. Dressen fra i fjor når deg kanskje til midt på leggen i år, så her er det mulig å bli kvitt den gamle og skaffe deg nytt pentøy, uten at det må koste en formue.

LES OGSÅ: Her starter elevene dagen med gratis frokost

– Dette er vårt bidrag

Pengene er en sak mellom kjøper og selger, og det koster ingenting å komme. Verken FAU eller skolen skal ha noen form for provisjon.

– Vi skal ikke tjene noe på dette, men lage en arena hvor det er lett for ungdommene å selge og kjøpe brukte kjoler og dresser. Dette er vårt bidrag for å holde prisene nede, sier Trude Brenden.

For to år siden begynte FAU på Haugjordet å snakke om kjøpepresset. Det var da det ble forbudt med limousin også fordi det ikke skulle bli så dyrt å gå på skoleball. Da kom ideen om å lage bruktsalg med dresser og ballkjoler.

LES OGSÅ: Selma (13) fra Bøleråsen er stjernen i Maridalen