Syvendeklassingene fra Hebekk opplevde fredsprismottakerne på nært hold

Syvendeklassingene ved Hebekk skole fikk en stor opplevelse helt innpå fredsprisvinnerne og kronprinsessen. 7B har lagd det tunisiske flagget med håndavtrykk, og flagget prydet scenen under Redd Barnas fredsprisfest.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

OSLO: Syvendeklassingene ved Hebekk skole i Ski fikk en opplevelse for livet på Nobels fredssenter torsdag. Kronprinsesse Mette-Marit og Den tunisiske dialogkvartetten fikk også se flagget 7B hadde lagd.

De lagde det tunisiske flagget med rødmaling på hendene da Stian Barsnes Simonsen var på Hebekk skole og intervjuet dem i forrige uke. Under hele seremonien hang det fine flagget som blikkfang på scenen.

- Det var veldig spesielt å se seg selv på skjermen, synes Hebekk-elevene.

De fikk gå på den røde løperen før og etter den tradisjonsrike konserten, som foregikk to timer før utdelingen av selve Fredsprisen. Det ble litt venting i kø på grunn av de svært strenge sikkerhetstiltakene, men det gjorde ingenting på den store dagen.

De fikk med seg boller og en drikke som takk for hjelpen.

Variert program

Dansegruppa Dangerous Gossip begynte konserten, før konferansierbarna fortalte historien om Tunisia.

Barna fortalte historien om Tunisia og Patrick Jørgensen fra Norske Talenter opptrådte.

Intervju med generalsekretær i Redd Barna Tove Wang.

Dansegruppa Fusion Crew opptrådte.

Nisoo, en lokal stjerne fra 7.klasse ved Tiurleiken skole, sang om familien sin, før prisvinnerne og kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus kom inn.

Barn fra Oslo og Bergen intervjuet lederne for de tunisiske organisasjonene.

Det norske jentekor sang Imagine før prisvinnerne og kronprinsessen måtte gå over til rådhuset.

Sondre Justad avsluttet Barnas fredspriskonsert.

Fredsprisfest med mening

Fredsprisfesten er en fest laget av og for barn. Barna i festkomiteen fikk møte fredspristakerne, hylle dem og intervjue dem på scenen. Festkomiteen består av 12 sjuendeklassinger fra Sagene og Tiurleiken skole i Oslo. Det ble et personlig møte mellom norske barn og de fire organisasjonene inne på Nobels Fredssenter.

Barna har jobbet hardt med å forstå hva årets fredspris handler om, og har gått inn i historien og utviklingen til Tunisia, og ser på hva som skiller Tunisia fra andre land som var med på den arabiske våren. Barna vil få de tunisiske organisasjonene til å snakke om hva de har oppnådd på en måte som alle forstår. Barna har jobbet hardt med å forstå hva årets fredspris handler om, og har gått inn i historien og utviklingen til Tunisia, og ser på hva som skiller Tunisia fra andre land som var med på den arabiske våren

Barna fikk de tunisiske organisasjonene til å snakke om hva de har oppnådd på en måte som alle forstår. 200 sjuendeklassinger var publikum på Redd Barnas fredsprisfest, og skoleklasser over hele landet så streamingen fra festen i klasserommet.

Artikkeltags