Hebekk skolekorps med venner gleder seg til festen

Søndag feirer Hebekk skolekorps sine 50 år med stor jubileumskonsert i Rådhusteatret. Her er en smakebit fra øvelsen i hovedkorpset tirsdag kveld sammen med deres gode venner i Ski skolekorps.

Artikkelen er over 2 år gammel

Alt er klart for en heidundrende feiring av 50-årsjubilanten Hebekk skolekorps.

DEL

SKI: Det er litt ekstraøvelser nå om dagen før den store jubileumskonserten i Rådhusteatret søndag ettermiddag.

– Det er mye som skal skje frem til søndag, men vi er i rute, sier Hilde Tuhus Sørli i jubileumskomiteen i Hebekk skolekorps.

Konferansierer for jubileumskonserten er en trio som har lang fartstid i korpset: Petter Moland, Randi Rosendahl og Kjell Ivar Moland.

- Dyktige og dedikerte

I tillegg til diverse musikalske innslag vil det bli en fotoutstilling i foajeen med eldre og nyere bilder av korpsets historie. Konserten er krydret med noen små filmsnutter.

Hebekk-dirigent Idar Torskangerpoll og Ski-dirigent Magnus Johnsen Sandåg er i aksjon under konserten. Publikum får se hvor fint de to korpsene samarbeider.

– Vi har to flinke dirigenter. De er dyktige og dedikerte og bruker mye tid på dette, sier Hilde Tuhus Sørli.

Variert meny

Publikum som tar turen til Rådhusteatret kan se frem til en variert musikalsk meny.

– Det blir noe fra aspirantene, juniorkorpsene og hovedkorpsene, og vi får også høre fra veterankorpset vi har stablet på beina ganske raskt. Det er ganske mange musikanter totalt, sier Hilde Tuhus Sørli.

I pausen er det kafeteria og loddsalg.

Ordfører Hanne Opdan kommer. Det gjør også rektor Ingunn Lind Bjørhei ved Hebekk skole, Erik Jahren i Lions Club Ski, leder Thomas Myrhaug i Ski Musikkråd og kulturskolerektor Kjersti Sandvik og president Rita Hirsum Lystad i Norges Musikkorps Forbund, for å nevne noen.

– Vi har samarbeidet bra med Ski skolekorps i mange år, sier Hilde Tuhus Sørli.

Blest om korpset

Det er naturligvis ekstra stas å spille i et større orkester enn om man skulle spilt hver for seg.

– Målet er å få blest om korpset for å få opp rekrutteringen. Jeg synes opplegget med å prøve korps med å ta et instrument med hjem er helt fantastisk. Og så er det sosialt og vi er med på hyggelige aktiviteter, sier hun.

Artikkeltags