OSLO/FOLLO: – Det ser ut som om det blir skikkelig ruskevær i morgen. Nå er det lurt å pakke bort trampoliner og løse gjenstander. Et kraftig lavtrykk driver og bygger seg raskt opp i Nordsjøen, og dette vil vi merke onsdag. Det vil bli skyet vær med perioder med regn, opplyste vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til ØB, tirsdag.

Onsdag er imidlertid farevarsel for vind i Sør-Norge er nå oppdatert og det aktuelle området er snevret inn. Varselet gjelder nå kun for områdene nord for Lillehammer i øst, og Vestland fylke i vest.

Det blir også en del vind lengre sør, men ikke nok til å kvalifiseres til farevarsel på vindkast.

Tidligere stormer har ofte tatt med seg både trampoliner og andre løse gjenstander. Trær kan også falle over ende i en slik storm. Derfor er det viktig å ta sine forholdsregler.

Bedre mot helgen

Allerede torsdag skal stormen over, og vinden betydelig svakere.

– Torsdag blir det delvis skyet, litt sol og roligere vindforhold, sa Granerød.

Fredag blir trolig den beste værdagen i høstferien. Da er det ventet opp mot 14-15 grader i Follo, men også denne dagen kan det komme en byge eller to. Men solen stikker også frem.

I helgen blir det bortimot det samme været som fredag, men trolig blir det litt lavere temperaturer.

Slik sikrer du dine eiendeler

Kanskje du trenger et og annet råd til hvordan du skal sikre ting du eier og er glad i? Det er flere ting du kan gjøre, og forsikringsselskapet Fremtind har flere gode råd, som de har formidlet gjennom en pressemelding.

Utvid denne faktaboksen, så vil du kunne se de gode rådene: