YTRE ENEBAKK: Langrennsløper Heidi Weng har fått påvist korona kun kort tid før avreise til Beijing-OL, og hun er ikke alene. Også Anne Kjersti Kalvå har testet positivt, melder NTB i dag.

Norges Skiforbund opplyste om coviddramaet på en pressekonferanse onsdag. Der deltok langrennssjef Espen Bjervig og landslagslege Øystein Andersen. Smitten setter OL-deltakelsen til de aktuelle løperne i fare.

– Dette er en situasjon som er fryktelig kjedelig å havne i som lag, og det er stusslig for dem det gjelder, sier landslagslege Andersen.

Han opplyser at Weng og Kalvå i øyeblikket er isolert på egne rom. De har bodd på enerom de siste dagene.

– Vi har hatt fokus på avstand og kommer til å teste regelmessig for å avdekke nye tilfeller. Vi forholder oss til gjeldende italienske regler. Vil følge det strikt, sier landslagslegen.

Han opplyser at de italienske reglene i utgangspunktet innebærer ti dager i isolasjon ved positiv test. I tillegg må også Olympiatoppens egne regler hensyntas, i tillegg til at kinesiske myndigheter også har svært strenge regler rundt innreise til OL-landet.

Avventer videre plan

Langrennssjef Espen Bjervig vil ikke konlkudere med at Weng og Kalvå er ute av OL-diskusjonen.

– Vi har en reserve i troppen, og vi har også for så vidt andre utøvere som er akkrediterte og kan være klare. Men i utgangspunktet nå er fokus å se på mulighetene til de som er tatt ut, sier han til NTB.

Reserven Bjervig sikter til er Ragnhild Haga. Hun oppholder seg i Italia sammen med resten av OL-troppen.

– Det er for tidlig å konkludere. De må bli friske og levere negative tester. Det er mye som tyder på at omikron er den mildeste koronavarianten, så jeg ser ikke et behov for å være mer defensiv enn nødvendig, sier landslagslege Andersen om muligheten for OL-deltakelse for Weng og Kalvå.

Fakta om Heidi Weng

Dette er langrennsløperen Heidi Weng:

  • Alder: 29 år (født 20. juli 1991)
  • Fra: Ytre Enebakk
  • Klubb: BUL
  • VM-medaljer: 5 gull, 3 sølv, 1 bronse
  • OL-medaljer: 1 bronse.
  • Verdenscupen: 12 enkeltseirer. To sammenlagttitler (2016/17 og 2017/18)
  • Aktuell: Har testet positivt på koronaviruset rett før avreise til Beijing-OL.

De smittede utøverne har milde symptomer.

– Det er snakk om helt, helt lette symptomer som du ville gått på jobb med hver dag, sier landslagslegen.

(©NTB)