Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng knuste svenskene i spurten

Heidi Weng tok sølv på lørdagens 30 kilometer under VM i Oberstdorf. Therese Johaug tok et suverent gull.

OBERSTDORF: Heidi Weng hadde alt annet enn en optimal opplading til årets sesong, men til tross for småskader, sykdom og insektbitt reiser hun fra VM med gull og sølv.

– Det har vært så mye rart hver måned for min del. Jag har vært småskadet, hatt sykdom, hatt insektbitt og måtte gå på antibiotika. Alt har vært håpløst, men jeg fikk en opptur på stafetten som gjorde at jeg fikk troen på meg selv, sa Weng til NRK etter at hun sikret sølvmedaljen på den avsluttende tremila lørdag.

– Jeg har hatt avbrekk fra trening hver måned. Derfor er jeg veldig imponert over det jeg har gjort i dag.

Tårene rant

Landslagstrener Ole Morten Iversen forteller at tårene rant i målområdet da Weng slo svenske Frida Karlsson i sølvkampen på oppløpet lørdag.

– Jeg tror vi skal være forsiktig med å summere opp sesongen til Heidi nå, men det har svingt opp og ned. Inn i vinteren har hun følt at hun er i god form. Det har hun stort sett vist, men det er artig at hun til de grader lyktes i de siste øvelsene i VM, sa Iversen til NTB.

Overlegen Johaug

Det ble en ren parademarsj for Therese Johaug på den avsluttende tremila. Hun reiser hjem fra VM med full uttelling. Hun avgjorde nærmest tremila i de første bakkene på den første runden. Hun vant til slutt med over to og et halvt minutt.

Bak samlet det seg ganske raskt en gruppe som skulle vise seg å kjempe om resten av medaljene. Den inneholdt Heidi Weng, Frida Karlsson, Ebba Andersson, hjemmehåpet Katharina Hennig og Teresa Stadlober, som trolig var ute etter å revansjere den klassiske tremila i OL i Pyeongchang da hun lå an til bronse, men gikk feil mot slutten.

Om lag 20 kilometer ut i tremila fikk Stadlober en luke til de tre andre løperne, da Andersson dro med seg Weng og Karlsson i en utforkjøring.

Opp den siste bakken gikk de to svenskene til. Stadlober fikk det tyngre, mens Weng akkurat greide å henge med. Inn svingen inn mot den siste bakken passerte Weng duoen og derifra holdt hun unna. Karlsson kom raskt på oppløpet, men greide ikke å passere jenta fra Ytre Enebakk.

– Jeg har ikke følt meg så sterk på oppløp, så jeg tenkte jeg måtte gå i bakken. Jeg fikk det som jeg ville, de kjørte langt ut i svingen slik at jeg fikk innersving, sa Weng til NRK.

Karlsson kom raskt på oppløpet, men greide ikke å passere.

– Jeg var så stiv på oppløpet og hørte pusten bak meg. Men så hørte jeg Therese skrike, og da tenkte jeg at det snart var mål, sa Weng.

Bak kvartetten fikk Anne Kjersti Kalvå inn til 6.-plass, mens Tiril Udnes Weng ble nummer syv.

Kommentarer til denne saken