Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng tok sin første verdenscupseier på tre år

Heidi Weng rykket to kilometer før mål og klarte akkurat å holde svenske Ebba Andersson bak seg på kvinnenes 30 kilometer jaktstart i Engadin.

SVEITS (NTB): Heidi Weng rykket to kilometer før mål og klarte akkurat å holde svenske Ebba Andersson bak seg på kvinnenes 30 kilometer jaktstart i sveitsiske Engadin.

Det var Wengs første seier i verdenscupen siden januar 2018. Hun avgjorde på slutten etter at en tetkvartett med henne, Andersson, Jessica Diggins og Julija Stupak hadde dannet seg ganske tidlig i løpet.

Det ble riktig nok spennende helt inn, for Weng klarte ikke å skape en større luke til Andersson enn at svensken hele veien var på skuddhold. Ledelsen holdt imidlertid helt inn for en dyktig sliten Weng.

– Bakken var lengre enn jeg hadde trodd, så jeg var så stiv på toppen av bakken. Jeg tenkte at jeg bare måtte klare å holde meg på beina nedover. Jeg så stjerner i mål, sier Weng til NRK.

Andersson ble slått med 4,5 sekunder. Stupak slo Diggins på oppløpet i kampen om 3.-plassen og kom i mål 33,7 sekunder bak den norske vinneren.

Fant formen

Weng vant sist et verdenscupløp da hun avgjorde Tour de Ski og vant skitouren i Mellom-Europa for drøyt tre år siden. Senere har hun hatt mye motgang, men hun dokumenterte form i VM i år, der det ble gull på stafett og sølv på 30-kilometeren i klassisk stil.

Søndag var det 30 kilometer i fristil, og Weng var blant favorittene. Hun og Andersson gikk ut omtrent samtidig, syv-åtte sekunder bak ledende Stupak. Sammen med amerikaneren Diggins samlet de seg med russeren, og etter 20 kilometer hadde kvartetten i front et forsprang på halvannet minutt.

Weng og Andersson måtte gjøre det meste av drajobben i en tøff løype og surt vær, men likevel var det de to som skulle markere seg på slutten.

Smånervøs

Weng rykket to kilometer før mål og skaffet seg en luke, men ble såpass stiv at hun måtte kjempe hardt hele veien inn.

– Jeg ble nesten litt nervøs på slutten for at Ebba skulle ta meg igjen. Men jeg er veldig fornøyd. Dette var stort, sier 29-åringen.

Verdenscupseieren var hennes tolvte i karrieren. Hun har også vunnet verdenscupen to ganger sammenlagt.

Solid Nyenget-løp

Simen Hegstad Krüger sto for en kjempeavslutning og vant langrennsherrenes 50 kilometer jaktstart i fri teknikk i Sveits. Krüger kunne juble for seieren foran Hans Christer Holund og svenske Jens Burman.

Martin Løwstrøm Nyenget var i tetklyngen gjennom samtlige 50 kilometer og endte på en 7. plass, 19,1 sekunder bak Krüger.

Kommentarer til denne saken