Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng til topps i Frankrike

Artikkelen er over 4 år gammel

LA CLUSAZ, FRANKRIKE: Heidi Weng vant fellesstarten over 10 km fristil i franske La Clusaz lørdag formiddag. Løperen fra Ytre Enebakk har dermed overtatt den gule ledertrøya i verdenscupen.

Weng gjorde et frekt rykk i den siste motbakken noen hundre meter før mål.

- Jeg så for meg at mållinjen var på toppen av den siste motbakken og ikke i mål, sa Heidi Weng etter rennet.

Lyktes med taktikken

Det var utvilsomt en klok vurdering. Selv om hun har fått sving på spurtene sine, hadde det vært skummelt å ha sprintspesialisten Stina Nilsson og de andre norske kanonene for nær i spurten.

- Jeg visste at den siste bakken ville bli avgjørende, så jeg prøvde å få noen meter. Det klarte jeg, og det er jeg utrolig glad for. Jeg var sliten underveis, men hadde mye krefter i den siste  bakken likevel, sier Heidi Weng.

Egentlig skulle det vært 10 km med skibytte, men snømangelen gjorde at arrangørene måtte gå for 10 km fristil med fellesstart i stedet. Det ble som forventet en del knall og fall og utøvere som tråkket på stavene til hverandre i den smale traseen.

Etter tre minutter hadde allerede Marit Bjørgen, verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng fått en luke til de andre. De tre norske toppløperne byttet på å dra og lyktes med taktikken med ikke å ødelegge for hverandre.

Nilsson halset etter

Svenske Stina Nilsson kom opp i ryggen på de norske etter rundingen ved 4 km, og hang fortsett bra med gjennom resten av løypa.

Heidi Weng fikk også 15 bonuspoeng i verdenscupen da hun var først i løypa på det innlagte spurtpunktet.

Marit Bjørgen rykket i det bratteste partiet. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg hang bedre på enn Stina Nilsson. I den neste, det vil si siste, motbakken ble Weng for sterk. Det ble tredobbelt norsk med Weng, Bjørgen og Flugstad Østberg.

Søndag går kvinnene 4x4 km stafett i La Clousaz - med Weng i en ny sentral rolle.

- Vi hadde en avtale om at den som ble best av oss i dag, skal få gå ankeretappen på stafetten, røpet Heidi Weng i det internasjonale seiersintervjuet.

Kommentarer til denne saken