Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng knuste all motstand og vant Tour de Ski

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng fra Ytre Enebakk har endelig nådd et av karrierens store mål.

VAL DI FIEMME: Endelig lyktes det. Heidi Weng har vunnet årets Tour de Ski etter en maktdemonstrasjon på den siste etappen.

- Jeg synes det har vært en god tour. I Toblach løsnet det. Det var utrolig artig. I bunnen av bakken sprintet jeg forbi Stina. Da måtte jeg roe meg ned og tenke på meg selv, sa en kjemperørt Heidi Weng til NRK etter løpet.

- Jeg følte meg litt sliten i starten og følte jeg ikke hadde fått den oppladingen jeg skulle, la hun til.

Hadde et gir til

Weng ventet med å gå forbi Stina Nilsson for å spare på kreftene.

- I dag var det endelig min tur. Jeg følte jeg hadde et lite gir til å gå på. I dag klaffet det. Jeg synes synd på smørerne min i går. I dag hadde de testet skiene ekstra, sa Heidi Weng.

Hun gikk ut 15,1 sekunder bak Stina Nilsson etter en skuffende lørdag med dårlige ski under 10 km fellesstart i klassisk.

Men det skulle løperen fra Ytre Enebakk gjøre noe med. Etter fire kilometer var avstanden skrumpet inn til 9,4 sekunder, og hun kom nærmere og nærmere svensken. Rett etter passeringen på 6,2 kilometer gikk Heidi Weng forbi og i ledelsen. Så feide hun bare fra mer og mer.

LES OGSÅ: Heidi Weng mistet ledertrøya i Tour de Ski

Suste fra

Hun startet i fin stil i slalåmbakken med 24 prosent stigning, mens Stina Nilsson rett og slett gikk fiskebein.

Etter 8,5 km var Krista Pärmäkoski nummer to, 1.25,5 bak Weng. Nilsson hadde falt ned til tredjeplass, 1.53,6 bak.

Heidi Weng måtte bruke masse krefter på grunn av de dårlige skiene. Men det var ingenting ved søndagens jaktstart som viste at hun hadde hatt en blytung arbeidsdag i sporet dagen før.

Kommentarer til denne saken