Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Weng mistet ledertrøya

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng måtte bruke masse krefter i lørdagens fellesstart i Tour de Ski.

VAL DI FIEMME: Heidi Weng hang godt med i toppen av feltet fra start på 10 km klasisk stil, men det ble tidlig klart at hun hadde dårlige ski. I mål var hun 17,5 sekunder bak Stina Nilsson som vant nok en ny etappe i Tour de Ski.

Finske Anne Kyllönen ble nummer to og Charlotte Kalla fra Sverige nummer tre.

Både Kalla og den finske sammenlagtkanonen Krista Pärmäkoski falt tidlig i løpet. Likevel kom de høyt oppe ved målgang.

Heidi Weng var 17,5 sekunder bak i mål, og går ut 19,2 sekunder bak Stina Nilsson i søndagens avslutningsetappe opp monsterbakken.

- Det var grusomt! Det var å gå på armene i dag. Jeg er sykt fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde i dag, sa Heidi Weng til NRK etterpå.

Brukte mye krefter

Hun hadde dårlig feste i de solide motbakkene, så det ble en tung arbeidsdag for løperen fra Ytre Enebakk.

- Det var mye fiskebein. Det var glatt. Irriterende at ting ikke går min vei når det virkelig gjelder. Jeg måtte gå med kjapp frekvens, sa Weng.

Men hun leder uansett verdenscupen i langrenn med 901 poeng. Weng er spent på morgendagen, men lørdagens kraftanstrengelse var ikke optimal opplading. Og er hun favoritt for det?

- Jeg vet da søren, jeg. Jeg må kanskje bare le av det i dag, og så kommer det nye muligheter i morgen. Da er det heldgivis skøyting. Jeg skulle gjerne ikke ha brukt fullt så mye krefter i dag, sa Heidi Weng.

Kommentarer til denne saken