OPPEGÅRD/HAMAR: Det er ikke første gang Helene skal prestere foran kameraer på direktesendt TV, men når Idrettsgallaen sendes på NRK1 fra Hamar OL-Amfi, er det første gang som programleder.

- Jeg syns NRK er gærne som spurte meg, men jeg kunne jo ikke si nei til dette ærefulle oppdraget. Det er veldig skummelt og det liker jeg. Når jeg har danset foran en million nordmenn skal jeg klare å prate foran en million nordmenn, sier Olafsen til ØB.

Hun er den første utøveren som skal lede Idrettsgallaen, og det synes den tidligere snowboard-kjøreren er mer vrient å forholde seg til. Samtidig er hun svært kameravant.

- Jeg har et ønske om å utvikle meg. Dette blir en annerledes rolle, men jeg tar med meg det jeg har lært og skal være meg selv.

Tror du det blir vanskelig å være deg selv?

- Det er sikkert derfor de har spurt meg. Det er så flinke folk i produksjonen. Atle er så lugn og fin å samarbeide med, så dette skal vi gjøre til vårt eget, svarer den ferske Skal vi danse-vinneren.

Hun har landet etter den hektiske dansehøsten. Lærerstudiene er satt på pause ett år, men fra neste uke er det full jobb med forberedelsene til gallaen. Det er mye som skal planlegges i en så stor produksjon.

- Jeg kan love fine overraskelser og et fint program. Her er det idrettsheltene som skal hedres. Vi skal lage god underholdning med dem i fokus, sier Olafsen.

Er sikker på Helene

En annen som gleder seg, er medprogramleder Atle Pettersen fra Skien. Han innrømmer at det både er en tillitserklæring og veldig stas å få lede en av årets største direktesendinger på TV. Han tror det blir litt uvant å ha rollen som den mest erfarne denne gangen.

- Tidligere har jeg lent meg på andre med mer rutine. Men jeg er sikker på at Helene vil gjøre det knallbra og at vi skal få det moro, sier «Beat for beat»-programlederen.

Gjorde inntrykk i «Mesternes mester»

– Det var innsatsen i forrige sesong av «Mesternes mester» som gjorde at vi ble nysgjerrige på Helene som programleder, forteller NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen, Torbjørn Sarre-Jensen.

– I tillegg er hun engasjert i norsk idrett og har mye kunnskap om miljøet gjennom sin tid som toppidrettsutøver.

De to begynte å snakke sammen om Idrettsgallaen i august. Siden har Olafsen deltatt i «Skal vi danse» på TV2, der hun gikk helt til topps i finalen 18. november.

Det er et trofé som også Atle Pettersen har hylla. Nå er han inne i sin fjerde sesong som programleder i «Beat for beat». Han har tidligere ledet programmer som Julemorgen, Sommeråpent og «Kvelden før kvelden».

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er det Stavanger som blir arrangørby.

Det skal deles ut idrettspriser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjonene blir offentliggjort 20. desember.