Gå til sidens hovedinnhold

Helene Olafsen klar for X Games

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: VM kom for tidlig, men Helene Olafsen er tilbake på  startstreken til kveldens snowboardcross-kvalifisering i prestisjetunge X Games i Aspen.

Det var lenge usikkert om 24-åringen skulle stille i konkurransen, men etter onsdagens gjennomkjøring i løypene har hun endelig bestemt seg for å stille til start Aspen, der hun har tatt medalje både i 2009, 2010 og 2014.

- Fungerer kroppen så er jo boardercross litt som å sykle. Det sitter i ryggmargen. Får jeg til noen konkurranser før den tid stiller jeg, sa Olafsen til ØB i høst.

Det har ikke blitt noen konkurranser i årets sesong, og X Games blir altså hennes første.

Skadeplaget

Oppegård-jenta som kjører for Kolbotn IL har som kjent vært svært uheldig med skader. Olafsen røk korsbåndet under et hopp under kvalifiseringen i OL i Sotsjii, la seg under kniven i mars, og har hatt en lang opptreningsperiode i etterkant.

Et nytt inngrep for å fjerne arrvev etter operasjonen har gjort rehabiliteringsperioden ennå lengre, men nå er hun altså endelig tilbake med startnummer på brystet.

Kvalifseringen starter 19:00 norsk tid og sendes på NRK.

NRK sender fra X Games, men snowboardcross-kvalifiseringen går ikke på noen av NRKs kanaler, slik vi opprinnelig skrev. ØB Beklager.

Norske deltagere i X Games 2015:

- Helene Olafsen (boardercross)

- Stian Sivertzen (boardercross)

- Ståle Sandbech (slopestyle + big air)

- Torstein Horgmo (slopestyle + big air)

- Aleksander Østreng (slopestyle)

- Emil André Ulsletten (slopestyle)

- Torgeir Bergrem (slopestyle + big air)

- Silje Norendal (slopestyle)

- Kjersti Buaas (slopestyle)

- Kim Rune Hansen (big air)

Kommentarer til denne saken