Gå til sidens hovedinnhold

Helene Rask selger butikken i Vestbypå grunn av sykdom

Artikkelen er over 6 år gammel

Butikkeventyret trolig over for Helene Rask.

VESTBY: Helseplager gjør at Helene Rask kaster inn håndkle når det gjelder Sunkost-butikken hun har drevet på storsenteret. Det melder Vestby Avis.

Det er i hennes egen blogg at Helene Rask forteller at hun har lagt ut sitt eget hjerteprosjekt til salgs.

– Dette innlegget sitter litt langt inne, men her kommer det. Min hjerteprosjekt, Sunkost Vestby er nå til salgs. Jeg kjenner meg litt nummen når jeg for første gang deler dette med mer enn de aller nærmeste. Fingrene glir ikke like lett over tastaturet som de pleier når jeg skal dele en bloggpost, skriver hun i bloggen sin.

Vært med siden starten

Den tidligere glamourmodellen flyttet til Vestby for få år siden og har vært med Vestby Storsenter siden starten i 14. mars 2013.

- Dette er en drøm som har blitt virkelig. Nå er vi her, sa den tidligere modellen under butikkåpningen til Vestby Avis.

I løpet av de første årene klarte Helene Rask også å få butikken på Vestby Storsenter til å bli kåret til den beste Sunkost-butikken i kjeden.

– Jeg mangler ord. Så vanvittig god følelse å vinne denne gjeve prisen på årets store kjedesamling. Jeg vil takke min kollega som hver uke bidrar til å bygge en så god butikk, sa Rask i takketalen for cirka ett år siden.

Nå må hun gi seg.

– Jeg har siden 18. mai vært veldig dårlig. Formen har gått opp og ned, men mest nedover. Noen gode dager og en rekke smertefulle. Med en tosidig betennelse i begge beina som har forplantet seg flere steder i kroppen, må jeg ta viktige valg for å ivareta egen helse.

Et tungt valg

– Jeg ønsker ikke å klage, mange lider av langt verre ting og har større utfordringer enn meg, men konsekvensene av såpass redusert helse gir ringvirkninger i forhold til at jeg driver egen business. Jeg kan ikke fortsette med å spise sterke smertestillende for å klare hverdagen i butikken. Et tungt valg er derfor omsider tatt.

Den tidligere glamourmodellen holder foredrag ved siden av butikkdriften, hun går også på agronomutdannelse og skal også gi ut en ny bok denne høsten. Den andre boken hun gir ut har tittelen: #sjefen. Hvordan bli administrerende direktør i ditt liv. Rask tok i 2013 i hennes første bokutgivelse et oppgjør med tiden som glamourmodel.

– Det som ble vendepunktet mitt, var den dagen jeg fikk en e-post fra en jente på tolv år. Hun begynte e-posten med setningen «Til mitt store forbilde», og skrev at hun gjerne ville bruke konfirmasjonspengene sine til å få seg silikonpupper. Hun lurte på om jeg kunne se på bildene hennes og vurdere om hun hadde noen sjanse i modellbransjen. Da vred det seg i sjelen min, fortalte Helene Rask til Vestby Avis.

Kommentarer til denne saken