Flere klager til politiet om plenklipping i pinsen

IKKE LOV: Helligdagen skal holdes hellig. Det er derfor ikke lov til å klippe plen eller gjøre andre ting som støyer på 2. pinsedag.

IKKE LOV: Helligdagen skal holdes hellig. Det er derfor ikke lov til å klippe plen eller gjøre andre ting som støyer på 2. pinsedag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er nok fristende for mange å klippe gresset eller dra i gang motorsaga 2. pinsedag. Men det er ikke lov. Follo-politiet sier de har fått inn flere klager på plenklipping 2. pinsedag.

DEL

FOLLO: Politiet i Follo fikk 2. pinsedag inn flere klager om brudd på helligdagsfreden. Nå oppfordrer de folk til å overholde helligdagsfreden.

Si din mening i avstemmingen nederst i saken

– Vi fikk melding om anleggsarbeid i Ski. Der fikk vi tak i ansvarlig og fikk dette stoppet. Plenklipping og annet oppussingsarbeid er det også meldt om. Det meste er blitt ordnet over telefon, opplyser operasjonsleder Kari Monsen ved Øst politidistrikt Follo.

I henhold til loven er det ulovlig å forstyrre helligdagsfreden, men det er lite sannsynlig at politiet blander seg inn. Mer sannsynlig er det at man kommer på kant med naboen.

Skal verne om det gudstjenestelige liv og den alminnelige fred

I følge lov om helligdager og helligdagsfred skal helligdagsfreden verne om den alminnelige fred på helligdager, og gi høytiden ro og verdighet.

– På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm, heter det i loven.

Og er man i nærheten av kirke eller gudstjenestested, er det mens helligdagsfreden varer ikke tillatt å forstyrre gudstjenesten med unødig larm, arbeid eller annen forstyrrende virksomhet.

I følge loven kan overtredelse straffes med bøter.

Artikkeltags