Gå til sidens hovedinnhold

Håper på godt besøk under åpen dag lørdag

Artikkelen er over 5 år gammel

Eureka Ski Kiropraktorklinikk har utviklet seg siden starten.

SKI: – Vi har et helhetlig tilbud innen husets fire vegger, sier kiropraktor Ola Hagen Søyland.

Kiropraktorklinikken driver i Kråkstadveien 1 på femte året. Det siste året har klinikken vært med i Eureka-kjeden.

– Vi startet helt på scratch og hadde en veldig klar visjon for hva vi hadde lyst til å gjøre da vi startet. Nå har det begynt å falle helt på plass. I den prosessen har vi gått fra å være en klinikk som har stått helt alene til å gå inn i et samarbeid med ti andre klinikker som er landsdekkende. Klinikken vår er på akkurat samme måte som tidligere, men vi har fått inspirasjon og kompetanse fra de andre Eureka-klinikkene i tillegg. Det går på helhetlig helse. Vi ønsker ikke bare å se en diagnose eller et symptom; vi ønsker å gjøre noe med folkehelsen. Det er et kjempeproblem i samfunnet i dag, sier Ola Hagen Søyland.

– Alle er opptatt av den helhetlige helsen. Vi har et eget fagakademi som sørger for at man alltid er oppdatert på siste forskning og alltid har den beste kompetansen innen de forskjellige områdene. Vi jobber hele tiden for å hjelpe pasienten på beste måte, sier kiropraktor Hilde Marit Hagen Søyland.

Petter Northug

Det siste året har de fått kiropraktor Marita Jacobsen med på laget. Hun har kjeveproblematikk som spesialfelt.

– Vi er tre kiropraktorer som alle jobber med alt, men vi har våre forskjellige spesialiseringer. Ola jobber mye med idrett og får folk raskt på beina etter akutte skader, sier Hilde Marit Hagen Søyland.

– Eureka har Petter Northug og Team Coop Øst i stallen, forteller Ola Hagen Søyland. Det ga fire gull i Falun...

Breddeidrett

– En ting er Northug, men barn og idrett på lokalt nivå er like viktig. Breddeidrett er like morsomt og inspirerende som å jobbe med Northug, understreker Hilde Marit Hagen Søyland, som jobber mye med barn og gravide.

De har også fått med seg fysioterapeut Øystein Norheim.

- Hans styrke som fysioterapeut er at han i møtet med pasienten ser hele mennesket i et biopsykososialt perspektiv; ser hele mennesket. Sammen med pasienten setter han fokus på forventninger og arbeidsoppgaver for at behandlingsforløpet skal ha ønsket effekt, forteller kollegene.

En ny start

16. september starter Eureka Ski kiropraktorklinikk kurset En ny start. Berit Nordstrand kommer til Ski kino.

– Det er et livsstilsprogram som går på kosthold og trening. Her handler det om hvordan kroppen ser ut på innsiden og hvordan helsen vår er. Alle blir sendt til en grundig helsesjekk før og etter kurset. Helse handler ikke om vekt, men om hvordan kroppen fungerer og hvordan helsen er, sier Hilde Marit Hagen Søyland.

Lørdag har klinikken åpen dag, og de ansatte håper på godt besøk. Det blir blant annet morsomme konkurranser for barna. Ikke minst får du snakke med fagfolk, treningstips og hjelp til selvhjelp.

Livsstilsrelaterte problemer

– Ca. 70 prosent av alle legebesøk er på grunn av livsstilsrelaterte problemer. Det er det vi brenner for å gjøre noe med. Det handler om livskvalitet. Vi har åpen dag fordi vi ønsker å inspirere, sier Hilde Marit Hagen Søyland.

En heldig besøkende får gratis plass på En ny start-kurset, det blir smaksprøver på mat som er sunn, men smaker godt.

– Noen blir med på En ny start-kurset på grunn av ungene sine. De vil at barna skal komme inn i gode vaner tidlig, fordi de ser at det har mye å si for hvordan helsen blir som voksen. Våre barn er den første generasjonen som kommer til å leve kortere enn sine foreldre. Det er ganske skremmende, sier hun.

Kommentarer til denne saken