Sjekk hørselen på Ski storsenter

FRIVILLIGE: Denne gjengen sto på stand i fjor. Fra venstre Anne Bjørg Treekrem, Mathis Gundersveen, Aslaug Lunde, Unni B. Hellehaugen og Nina Øieren. FOTO: STIG PERSSON

FRIVILLIGE: Denne gjengen sto på stand i fjor. Fra venstre Anne Bjørg Treekrem, Mathis Gundersveen, Aslaug Lunde, Unni B. Hellehaugen og Nina Øieren. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag mellom 12.00 og 18.00 kan du sjekke hørselen din.

DEL

Bli abonnent og få tilgang til alt på ØB.no for 99 kroner i åtte uker

SKI: Da inviterer Hørselshemmedes Landsforening Nordre Follo til stand. I 2020 kommer en million nordmenn til å være hørselshemmet. Plagsom øresus (tinnitus) rammer hver sjette nordmann. Dette er den dystre bakgrunn for HLFs landsomfattende kampanje i 2016. Kampanjen starter i dag foran Stortinget.

Fredag 27. mai kommer kampanjen til Ski Storsenter. Det vil bli mulig å få foretatt en enkel hørselstest, og det vil bli gitt orientering og veiledning om tinnitus (også kalt øresus).

Målet er å øke kunnskapen om tinnitus, forebygging og rehabilitering i samfunnet. Et skrekkbilde som bør være en alvorlig vekker, er informasjonen fra Verdens helseorganisasjon (WHO) om at 1,1 milliarder unge mennesker verden over står i fare for å få hørselskader som følge av høy lyd rett i øret.

HLF (Hørselhemmedes landsforening) er basert på en stor mobilisering av frivillige HLF-ere. Kjernen i dette arbeidet utgjøres av likepersoner, personer som selv er hørselhemmede og som har gjennomgått en grunnopplæring som gjøre dem i stand til å hjelpe og veilede nye og gamle høreapparatbrukere.

Takket være en god støtteordning og moderne hjelpemidler er det i dag mulig å korrigere selv alvorlig hørselsvekkelse. Dette og mye mer får folk vite mer om.

 

Artikkeltags