Heltid - en rettighet!

Av
DEL

MeningerÅ ha en jobb er et gode de fleste av oss tar for gitt. For mange er det å ha en jobb nokså komplisert. Slett ikke alle får en fast jobb med forutsigbare arbeidstider og en forutsigbar lønn. Dette gir problemer både for familieliv og økonomi.

Helsesektoren er et betenkelig eksempel på dette. Der skriker man etter kvalifisert personell til å ivareta oppgaver vi alle på et eller annet tidspunkt er avhengige av.

Likevel blir de flinke menneskene i denne sektoren avspist med små stillingsbrøker: 8,7%, 16,9%, og er avhengige av å «shoppe» vakter for å ha et anstendig levebrød. Kanskje på samme arbeidssted, kanskje på flere forskjellige. Tenk deg at du tar en utdannelse over 3 år for å jobbe 4 timer annenhver lørdag! En slik situasjon for mennesker som utfører så viktig arbeid er selvfølgelig ikke holdbar!

For å kunne beholde kvalifisert personell i helsetjenesten må Nordre Follo kunne tilby sine ansatte hele, fulle og faste stillinger! Dette gir ikke bare de ansatte en forutsigbar hverdag, det gir også pasienter og pårørende en forutsigbarhet som er nødvendig i en vanskelig tid.

Nordre Follo Arbeiderparti mener at de kommunalt ansatte gjør en svært viktig innsats for å sørge for høy kvalitet på de kommunale ansatte. Det forventes mye av de kommunalt ansatte. Derfor skal de kommunalt ansatte føle seg trygge på at heltid er en rettighet, deltid en mulighet.

Nordre Follo Arbeiderparti ønsker at de fleste jobber som utlyses skal være hele og fulle stillinger. I Nordre Follo skal heltidsstillinger være normalen.

Per Ole Melgård, listekandidat Nordre Follo Arbeiderparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags