FOLLO: Vi starter helgens runde med det som skjedde natt til lørdag. Da var det en del oppdrag i Follo for politiet.

Natt til lørdag rykket politiet ut til en fest på Oppegård som hadde en del deltagere. Det var en del mindreårige på festen, og foreldrene ble varslet. Festen ble avsluttet på stedet.

Politiet måtte også være megler natt til lørdag mellom to personer som ikke akkurat ble bekrevet som bestevenner. Her er det snakk om to personer i Ski sentrum. Det var litt amper stemning forut, men rolig da politiet kom dit i 03:30-tiden. Begge ble sendt hjem, ifølge politiet.

Litt roligere, men dog mere «skummete og festlig», var det da festivalen Sumprock ble avsluttet med gigantisk skumparty fredag. Her kan du se ØBs video fra stedet:

Fredag kveld var det duket for Sumprock på Kolbotn, og hundrevis av barn koste seg i skummet på slutten av festen. Les mer på ØB.no

Hyggelig var det også lørdag da ildsjeler på Langhus inviterte til Festdag for Langhus, og ØB var tilstede der og rapporterte live med vår mobile redaksjon for anledningen.

ØB har flyttet redaksjonen til festdagen på Langhus - kom ned og bli med på moroa! Her tar vi turen rundt for å sjekke trøkket på stedet.

Slåsskamp i Ski

Fullt så festlig var de dog ikke natt til søndag, da politiet måtte rykke ut til slåsskamp i Ski, hvor to menn hadde blitt utsatt for vold.

Dette skjedde på en privat adresse i Langhusveien. Her møtte de på to personer som hadde vært involvert i en heftig slåsskamp. Politiet fikk tips om bråk ved en privat adresse, rykket ut og kom i kontakt med to personer som hadde var involvert i slåssing. Disse to var utsatt for vold. De to fornærmede ble kjørt med ambulanse til legevakten, men begge valgte å forlate legevakten før en lege hadde fått tatt en sjekk av de forslåtte kamphanen.

Gatebilmøte og ulykke

Klokken 21 søndag kveld fikk politiet inn melding om en singelulykke i Myråsdalen på Vinterbro. Det var en bil som havnet på taket og det var to personer i den. Begge personene er kjørt til Ahus og at det er snakk om eventuelle bruddskader.

I tillegg var det også et såkalt gatebilmøte i Vestby natt til søndag. olitiet hadde fått tips om at dette skulle holdes i Follo. Nærmere bestemt ved Bauhaus i Vestby i 21-tiden. Politiet rykket ut dit lørdag kveld, men møtet skal ha blitt raskt oppløst.

En bil ble stoppet og fikk forelegg for fart og gebyr for feil på skiltinga i forbindelse med treffet.

Klokken 01 fikk politiet tips om mange personer og biler samlet ved Mastemyr. Her ble ansamlingen fort løst opp., Rett etter dette smalt det igjen. Denne gang ved nok en trafikkulykke.

Her var det snakk omen singelulykke mellom Ski og Oppegård på Langhusveien. En bil skled av veien, fikk knust front og knust frontrute. Det var to personer i bilen og begge ble sjekket av ambulanse. Patruljen opprettet sak på forholdet på Langhusveien for overtredelse av vegtrafikkloven § 3.

Fører skal ha fått sleng på bilen ut av en rundkjøring, gått over i motsatt kjørefelt og så gikk det galt. Politiet beslagla ikke førerkortet, men det vil bli nærmere vurdert i den videre etterforskningen.

Politiet stoppet også en bil på E6 ved Korsegårdkrysset for hastighet og feil bruk av lys.

Tok i bruk uåpnet pub i Ski: – Vi måtte legge han i jern

Så til en person som nok våkna opp dagen etter med en smule angst.

En mann i 50-årene tok like godt «i bruk« den uåpna pøbben Gulating i Ski. Han tok seg inn ved å knuse ei rute, og var lite samarbeidsvillig da politiet dukket opp for å lose ham ut-

50-åringen var ikke veldig interessert i å snakke med politiet eller bli med dem inn til arresten på Grålum. Mannen var voldsom og utagerende. Patruljen måtte til slutt legge han i jern.

Du kan lese mer om denne hendelsen ved å følge denne lenka:

Åpnet nytt tilbud

Vi toucher til slutt innom helgens kanskje hyggeligste hendelse, nemlig åpningen av DNTs nye overnattingstilbud på Breivoll.

Det var mange som gikk rundt med et stort smil da DNT åpnet låven på Breivoll gård søndag.

De to siste årene har det pågått et stort byggeprosjekt på Breivoll. Søndag var det offisiell åpning av Låven.

Fra før av er Breivoll et lite paradis i lokalsamfunnet, og den nye overnattingslåven gjør nærmest stedet fullkommet. Den har blitt et flott losjihus med totalt 48 soveplasser. Et veldig spennende bygg, som vil gi enda flere muligheter for et aktivt friluftsliv på Breivoll Gård.

Her kan du se en video fra åpningen av stedet.

Det var mange som gikk rundt med et stort smil da DNT åpnet låven på Breivoll gård. Les mer på Øb.no

Etter ny hendelse i natt advarer politiet

Mange båteiere kan få seg en ubehagelig overraskelse på denne tiden av året. Natt til mandag skjedde det igjen. Da ble det rapportert om et nytt tyveriforsøk fra en båtopplagsplass, ifølge Amta.

Klokken 01.38 i natt fikk Politiet i Øst melding om et innbrudd på en båtopplagsplass i Follo. En båteier med en kostbar båt mottok en alarmmelding fra båten, og politiet rykket ut.

Heldigvis fikk ikke tyvene med seg noe, og ble trolig skremt av alarmen.

Rådyrpåkjørseler

En annen ting som politiet i Follo har fått mange meldinger om i helgen er påkjørte rådyr.

– Bare natt til mandag fikk vi flere meldinger fra hele Follo. Nesodden og spesielt Frogn er kommuner med mange rådyr og hyppige påkjørsler. Vi ber bilførere være litt ekstra på vakt når de er ute og kjører, spesielt i skumringstimene, sier operasjonslederen.

Natt til mandag kom det melding om rådyrpåkjørsel fra blant annet Nessetveien.