FOLLO: Vi skal ta en tur ut i trafikken. Det vil si, vi skal gi deg en oppsummering av ukens hendelser i Follo-trafikken så langt.

Det har vært mye å ta tak i for politiet, og vi starter med en hendelse sist søndag

Kvinne i 70-årene påkjørt

Søndag ble en kvinne i 70-årene påkjørt i Kråkstad. Ulykken skjedde i T-krysset mellom Trånåsveien og Tomterveien.

Føreren av bilen var en mann i slutten av tenårene fra Indre Østfold, og det ble ikke mistenkt ruskjøring, ifølge politiet. Du kan lese mer om hendelsen ved å følge denne lenka:

Vogntog veltet på Vinterbro

Mandag sklidde et vogntog av veien langs Askehaugveien på Vinterbro. Sjåføren kom seg ut av trailerhuset selv etter hendelsen.

Sjåføren ble kjørt til sykehus med kuttskader i hodet. Lastebilen kjørte i lav hastighet da den veltet, og veien ble stengt etter hendelsen for en massiv berging, som du kan lese mer om ved å følge disse lenkene:

Måtte advare bilister mot vogntog

Tirsdag morgen måtte både bilister og politiet varsles da én sjåfør tok en brå vending i rushtrafikken. Etter en hendelse på E6 ved Støkken kontrollstasjon i Ås så Vegtrafikksentralen seg nødt til å advare.

Et vogntog rygget på vegskulderen, angivelig for å komme seg tilbake til kontrollstasjonen.

Over 46.000 kroner i bot for overlast

Det ble delt ut bøter for tusenvis av kroner da Statens vegvesen kontrollerte tungtrafikk på E6 tirsdag.

Statens vegvesen har igjen vært ute og kontrollert tilstanden på de tunge kjøretøyene langs E6. Mandag denne uken var de på Taraldrud, hvor spesielt én bil skilte seg ut i forhold til mangler og reaksjoner. Les mer om denne kontrollen ved å følge denne lenka:

Tirsdag gjennomførte de en kontroll på Støkken kontrollstasjon, rett syd for Korsegården i Ås.

Blant kjøretøyene som fikk kontrollørene til å reagere denne gangen, var en norsk tipp-lastebil, som hadde et stort jordlass. Ifølge kontrollør Alexander Hals i Statens vegvesen hadde lastebilen fire aksler som lovlig kunne veie 32 tonn. Lastebilen ble imidlertid veid til 41.100 kilo. Dette betyr en overlast på 9100 kg, og et gebyr til firmaet på 46.200 kroner. Kjøretøyet fikk også bruksforbud til vogntoget var lovlig lastet.

Ytterligere et norsk vogntog ble stanset i kontrollen, med for høy vekt. Trekkvognen ble veid til 35.500 kg, mens lovlig vekt på denne var 32 tonn. Her var det altså snakk om en overlast på 3500 kilo, noe som medførte at firmaet fikk 13.250 kroner i bot, samt at vogntoget fikk bruksforbud til det var lovlig lastet. Og dette var langt fra det eneste, som du kan lese mer om ved å følge denne lenka:

Anmeldt

En mann i 20-årene fra Langhus tråkket for hardt på gassen på E18, onsdag kveld. Det var klokka 20.30 onsdag kveld at en sivil UP-bil stoppet en kar fra Langhus på E18 ved Knapstad.

UP-bilen stoppet bilen i en hastighet på hele 125 kilometer i timen i 100-sonen. Det er i utgangspunktet et forenklet forelegg. Problemet for føreren var bare at han heller ikke hadde førerkort. Mannen ble anmeldt for to forhold; fartsoverskridelse og kjøring uten gyldig førerkort

Onsdag kveld og natt til torsdag ble for øvrig også flere mannlige sjåfører tatt på fersken. Rett etter klokken 23 ble en mann i 20-årene stanset like ved Elvestad i en hastighet på 94 kilometer i timen i 60-sonen. Politiets kontroll ga også utslag på narkotika, og dette endte med førerkortbeslag, ifølge Smaalenenes Avis.

Like etter klokken 23 ble en bilfører stanset av utrykningspolitiet like ved Elvestad. I tillegg ble også en kar i 40-årene fra Enebakk tatt i 98 kilometer i timen i 60-sonen på samme strekning.

Ble tatt uten førerkort – men hadde kvittering på oppkjøring

Klokken 01.22 torsdag morgen stoppet politiet en bil ikke så langt ifra Ski sentrum, for en kontroll.

Sjåføren, en mann i 20-årene fra Nordre Follo, kunne ikke vise frem gyldig førerkort, men han hadde imidlertid med seg en kvittering på at han hadde gjennomført oppkjøringen.

Personen ble anmeldt for å ikke ha med seg gyldig førerkort.

Snakket i mobilen i 114 km/t

Politiet meldte fredag formiddag at de stoppet en bil i Nøstvettunnelen på E6. Ikke bare kjørte sjåføren, en mann i 30-årene, i 114 km/t i det som egentlig er en 90-sone, han gjorde det samtidig som han snakket i mobilen.

Politiet skriver at mannen hadde flere prikker fra før, og at han denne gangen fikk førerkortet midlertidig beslaglagt. Hendelsen ble også anmeldt.

Flere tatt i kollektivfeltet på Mosseveien

Fredag ettermiddag har trafikkpolitiet gjennomført en times kontroll på Mosseveien i Oslo, mellom Ormsundveien og Ulvøya. Kontrollen hadde fokus på ulovlig kjøring i kollektivfeltet.

I løpet av timen de sto der, var det totalt 14 biler som ble tatt. Alle var elbiler. Ingen av bilene som ble tatt hadde passasjer, noe som er påkrevd dersom man skal kjøre i kollektivfeltet mellom klokken 14 og 18.

Påkjørsel bakfra – én person til legevakt

Klokken 15:46 fredag ettermiddag meldte Vegtrafikksentralen øst at det har vært et trafikkuhell på E18 Nygårdskrysset, i retning Vinterbro. Ulykken skjedde omtrent midt mellom Nygårdskrysset og Vinterbro.

Det var to personbiler involvert i hendelsen. Føreren av den ene bilen er en mann på rundt 20 år, og føreren av den andre er en kvinne i 30-årene. Begge er lokale. En fører meldte om litt smerte i nakken, og ble kjørt til legevakt.

Les mer om dette ved å følge denne lenka:

Mistenker ruskjøring

Amta melder lørdag morgen om en dramatisk utforkjøring på Nesodden.

Det var rett etter klokken 00.30 natt til lørdag at en bil kjørte utfor veien langs fylkesvei 156 på Nesodden. Sjåføren, en lokal kar i slutten av tenårene kom uskadet fra hendelsen, men mistenkes for ruspåvirket kjøring.

Førerkortet ble beslaglagt.

Gjennomførte promillekontroll

Du lurer kanskje nå på hva den gode nyheten var? Her kommer den! Politiet gjennomførte i natt en promillekontroll i Søndre Tverrvei.

Operasjonslederen i øst politidistrikt kan med glede fortelle ØB om resultatet.

– Vi hadde hatt en promillekontroll på Søndre Tverrvei fra fem på to til fem over halv tre. Vi kontrollerte femten biler, men det ble ingen reaksjoner, og det er jo bra, forteller operasjonslederen til ØB lørdag morgen.

Det er i det minste noe positivt.

Ferske trafikkmeldinger

Kjør forsiktig resten av helga! Og dersom du ønsker ferske, oppdaterte trafikkmeldinger, kan du sjekke ØBs alltid-oppdaterte trafikkstudio her: