FOLLO: Det tastes i mobitelefoner, tråkkes på gasspedaler og kjøres mye rart i Follo hver eneste uke, og politiet er til stadighet ute for å sjekke og fakke bilister som ikke har rent mel i posen.

Av flere kontroller den siste uka, var det dog en som hadde helt elleville resultater, og det var tirsdag kveld.

Kjempefangst for UP

Tirsdag kveld stilte UP opp med laseren i Vassumtunnelen. Der ble det skrevet hele 60 forenklede forelegg for hastighetsovertredelser.

– Vi har hatt en meget trist start på sommersesongen. Frem til forrige uke hadde vi hele 28 drepte i trafikken. Det er mai og april-tall frem til 25.5. Det er usedvanlig høyt. Folk må ta det med ro. Nå går vi inn i de verste månedene. Fokuset vårt kommer til å ligge på europa- og riksveier fremover, fortalteUP-leder i Follo, Rune Dahl til Amtas utsendte på stedet under kontrollen.

Du kan lese mer om kontrollen ved å følge denne lenka:

Mann i 80-årene tatt for fyllekjøring midt på dagen

Politiet stoppet tirsdag ettermiddag klokken 15.15 en lokal mann for fyllekjøring i Skiveien på Kolbotn.

Det var en mann i 80-åra som blåste over lovlig verdi. Førerkortet ble tatt i beslag.

To fikk bot da politiet kontrollerte sikring av barn

Klokken 09:27 onsdag formiddag hadde politiet en kontroll påBøleråsen, hvor de har hatt en kontroll med fokus på sikring av barn i bil.Kontrollen resulterte i to forenklede forelegg for manglende sikring.

Operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt opplyste til ØB at politiet sto ved barnehagen på Bøleråsen fra cirka klokken åtte til kvart over ni onsdag morgen.

Fokus på selve kontrollen var sikring av barn, i samarbeid med Trygg trafikk. Dette er en type kontroll som politiet gjennomfører innimellom.

– Vi prøver fra tid til annen å prioritere ulike type kontroller, fortalte hun.

Råkjører på E6 mistet lappen

Onsdag ettermiddag meldte politiet at en bilist i Son hadde blitt fratatt førerkortet etter å ha kjørt langt over den lovlige fartsgrensen.

Bilisten kjørte nordover på E6 og ble stoppet i nærheten av avkjøringen til Son.. Han ble målt til 163 km/t. Føreren fikk førerkortet beslaglagt på stedet og blir anmeldt for forholdet. Føreren var en mann i 30-årene fra Vestby.

Flere tatt

Onsdag ettermiddag den 9. juni avholdt politiet en kontroll på Brekke i Nordre Follo. Langs det nordgående løpet på E18 endte det med to førerkortbeslag på grunn av prikker, 45 fartsbøter, én anmeldelse for ikke å ha vedtatt boten og én fører som måtte gå fra stedet på grunn av kjøreforbud.

Du kan lese mer om denne kontrollen ved å følge denne lenka:

UP.leder Rune Dahl og hans kompanjonger hadde med andre ord mer enn nok å gjøre denne dagen.

ØB var med ute på denne kontrollen, og her kan du se en videoreportasje fra den rykende ferske kontrollen.

Onsdag ettermiddag kveld Holdt Up fartskontroll ved Brekke på E18 i nordgående løp. Les mer på øb.no.

Ruset person

Klokken 01:19 natt til torsdag fikk politiet inn en melding fra en ansatt i Torneveien på Fagerstrand som ikke fikk gjort jobben han skulle.

- Vi fikk inn en henvendelse fra en mann som vasker busser for Nobina som ikke fikk vasket bussen. Årsaken til dette var en beruset person som ikke ville forlate bussen, og vi sendte bort en bil slik at mannen fikk gjort jobben sin. Ingen anmeldelse, og vedkommende forlot stedet, forklarer operasjonsleder Jan Andre Delbeck til Amta torsdag morgen.

Ellevill fangst

Utrykningspolitiet hadde torsdag ettermiddag en trafikkontroll på E18 ved Svartskog. Det ga store utslag. Det ble skrevet hele 55 forenklede forelegg for hastighet, og fire førerkort ble tatt i beslag.

Høyeste målte hastighet var 121 km/t i 80-sonen. De tre andre ble tatt for å ha kjørt 119 km/t i 80-sonen. Kontrollen varte i omtrent fem timer, og UP var ferdig klokken 17.50.

Les mer om kontrollen ved å følge denne lenka:

Flere kontroller fredag

Fredag klokken 12:48 melder Politiet i Øst at UP igjen har hatt kontroll ved Vassumtunnelen på E134. Denne kontrollen endte med 42 bøtelagte bilister. Den høyeste hastigheten som ble målt var 103 km/t i 70-sonen.

Du kan lese mer om kontrollen ved å følge denne lenka:

UP bøtela også fire bilister for hastighetsovertredelser på Sneissletta på E18. I tillegg ble en lastebilsjåfør fratatt førerkortet pga kjøring i 86 km/t i 60-sonen, melder politiet.

Varsler flere aksjoner

Nå skal politiet aksjonere mer i tiden som kommer med en helt spesiell aksjon. Selv om aksjonen bare pågår i uke 23, 27 og 31, vil UP være ute på veiene gjennom hele sommeren. Både med uniformerte og sivile patruljer. Og da er det mer enn bare for høy fart som vil bli slått ned på.

– Vi kommer også til å ha fokus på bruk av mobiltelefon. Det tar vekk så mye oppmerksomhet fra sjåførene, sier gruppeleder i UP, Harald Husun.

Ifølge Statens vegvesen er uoppmerksomhet en medvirkende faktor i én av tre dødsulykker. Tidligere i år ble bøtesatsen for ulovlig mobilbruk økt til 7.450 kroner, samtidig som du får tre prikker på førerkortet.

– Folk må ta ansvar når de kjører bil og fokusere på det man skal, er oppfordringen til UP-lederen.