SKI: I løpet av de siste ukene er stadig nye lys kommet opp i trærne langs Idrettsveien i sentrum av Ski, og flere av trærne på torget er nå pyntet med fuglenek med store, røde sløyfer.

Sparer ikke

På øvre torg rager juletreet med en stor stjerne i toppen og lysgirlander hengende ned over grenene. Lørdag blir det lys i juletreet. Men i trærne i Idrettsveien lyser det allerede fredag ettermiddag.

Som ØB har skrevet tidligere, får altså ikke høye strømpriser satt noen stopper for julestemningen i sentrum. Helt siden mandag 7. november har mannskaper fra Vei og park i Nordre Follo trosset regn, tåke og etter hvert også litt snø, for å stusse trær, henge opp lyslenker og sørge for at gågata får sin rettmessige julestas før lørdag.

– Lysene i den mørkeste årstiden settes stor pris på. Når vi i tillegg bruker vi Led-lys som krever mindre strøm, så er det ikke planlagt å redusere julebelysningen i år, fortalte virksomhetsleder Gry Larsen til ØB tidligere tidligere i november.

Markedsboder

Både i Ski og på Kolbotn er det lagt opp til julegrantenning lørdag. I Ski blir det i tillegg julesanger og julemarked fra klokken 11-16. Gågaten skal fylles av markedsboder, og det blir julemusikk. Arrangør er Ski sentrumsforening.

Som ØB skrev tidligere fredag, reagerte Ellen Vangsnes på at det ikke var planer om å dele ut godteposer i år. Da tok hun saken i egne hender og kontaktet både sponsorer og gode hjelpere. Resultatet ble over 1000 godteposer som skal deles ut under julegateåpningen lørdag.

– Jeg har bodd 51 år i Ski, og dette er noe som hører med

Nissetog

På Kolbotn er det julemarked og julegrantenning på Kolbotn Torg, i samarbeid med Rotaryklubbene i Oppegård og på Kolben kulturhus.

Nissetoget går fra gamle Oppegård klokken 15:30, og det blir julesanger og tenning av julegran. På Kolbotn er det nissen som kommer med godteposer til barna.

LES MER OM DET SOM SKJER I HELGA HER: For en julete helg - her er noe av alt som skjer i vårt distrikt