KOLBOTN: Hun er ikke alene om å håpe på det, Herborg Kråkevik. I tillegg til et stjernelag bestående av forfatter Vigdis Hjorth, humorist Linda Eide og trompetist Mathias Eick, får Herborg hjelp til å ringe julen inn av Vassbonn skoles barnekor, under ledelse av Vegard Holum.

– Barnekor har en helt spesiell plass i hjertet mitt, og jeg er så glad for at de takket ja til å være med på denne førjulsreisen. Dette skal bli en juleforestilling som snakker til alle krinker og kroker av julehjertet vårt.

– Jul er følsomme greier, og litt kunst gjør alltid godt, om det nå er musikk, litteratur eller bildekunst. sier Herborg Kråkevik, på telefon på en flyplass et eller annet sted i Norge.

LES OGSÅ: Flere tidligere forsøk i Ski har gått i vasken, men det skremmer ikke Alv Rune: – Dette er min eneste plan

Vil skape nye tradisjoner

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og fortellingene fra Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet, og Kolben kulturhus er et av stedene hun skal besøke.

På turneen har hun altså med seg forfatteren Vigdis Hjorth, humorist Linda Eide og trompet-esset Mathias Eick.

10. desember skal stjernelaget på scenen i Kolben, hvis koronasituasjonen tillater det.

– Det finnes mange gamle, fine juletradisjoner og mye nostalgi knyttet til julen. Det er veldig fint, det, men vi ønsker også å skape nye historier, nye tradisjoner, som både unge og voksne i dag kan relatere seg til.

– I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil vi gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre, forteller Kråkevik.

Nytt album

Herborg har i tillegg med seg pianist Helge Lilletvedt og Julerosekvintetten. 19. november kom albumet Barnas Juleroser, en samling av fortellinger, dikt og sanger fra de fire Barnas Juleroser-heftene som er kommet ut de siste årene.

Sangene er kjente og kjære norske julesanger, innspilt med nye arrangementer fra noen av Norges mest anerkjente musikere. På albumet medvirker Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor, Espen Berg, Mathias Eick og Kåre Conradi.

Julerosekveld består av sanger fra det nye albumet.