Følger drømmen fra et kott

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

 Dette lille kottet er alt Mathias Mikkelsen (23) fra Oppegård har av privatliv i Silicon Valley. Det er selve drømmen.

Mathias sitter på konditoriet på Kolbotn torg, hjemme på juleferie fra jobben i USA. En jobb han har laget helt selv og som han har klokkertro på skal gi inntekter. Jobben heter Timely og er en app for å føre timer. Det startet imidlertid hjemme i Norge. Mathias jobbet som frilansdesigner for diverse selskaper, og syntes selv det var kjedelig å føre timer. Han så at kollegene tenkte det samme, alle utsatte jobben til siste frist.
 

– Derfor laget jeg en app til web og iPhone som skulle gjøre det lettere å legge inn timer. Men jeg var likevel ikke helt fornøyd, jobben med timeføring tok mye tid og var kjedelig, forteller han.

Etter mange søvnløse netter kom han på ideen. Appen han skulle ta med til USA, utvikle og prøve å gjøre til sitt levebrød.
 

– Tanken bak er at man ikke fører timer i etterkant, men samtidig som man planlegger dagen(e) sine. Alle planlegger sitt arbeid, på denne måten gjør man begge deler samtidig, sier Mikkelsen.

Ubeskrivelig energi

Sensommeren i år pakket han kofferten, kjøpte flybillett og reiste over dammen.
 

– Det er to grunner til at jeg dro. Silicon Valley er legendarisk for sitt fokus på teknologi, små selskaper kan snu opp ned på verden.

Planen var å lansere Timely der og knytte kontakter. I Silicon Valley er det også en energi som det ikke går an å beskrive. Folk er ydmyke og hjelpsomme og spyr ut ideer, forteller 23-åringen fra Oppegård. Munnen går som en mitraljøse, med et lite smil om munnen rundt alle små hjørner i historien hans.
 

– Etter noen netter på sofaen til diverse folk, flytter jeg inn i et såkalt «Hacker House». Der bor jeg sammen med elleve andre gründere på 120 kvadratmeter. Og alle ønsker det samme, å bygge et eget selskap.
 

– Privatliv er det veldig lite av. Jeg fikk karret meg til et garderobeskap som soverom. Jeg var heldig, de andre sover i køyesenger. Det er det beste valget jeg kunne tatt, fortsetter han.

For samboere i et Hacker House betyr også uvurderlig hjelp.

– Vi er på ulike stadier i våre respektive selskaper, og kan hjelpe og råde hverandre. Og med komplementære ferdigheter kan man utvikle ideene både raskere og lettere, sier han.

Hemmat til jul

Nå er han hjemme i Oppegård for julen, men ferie har han ikke tid til. De neste ukene skal han bruke på å selge appen til bedrifter i Norge.
 

– Jeg har en liste med selskaper som er interesserte. De må jeg kontakte for å selge programmet, sier Mathias.
 

– Folk fra hele verden tar kontakt. Jeg sto opp klokken fem både i går og i dag for å svare alle, fortsetter drømmejakteren.

Dette er appen Timely

Torsdag forrige uke lanserte han appen.

– Det gikk over all forventing. Jeg håpet at 50 stykker skulle åpne konto, nå er det 750. Mye er takket være at appen ble skrevet om av The Next Web. Nettsiden er et av de mest leste nettsteder for teknologinyheter i verden.

– Det er sykt smigrende å få artikler skrevet om meg og firmaet. Tilbakemeldingene har også vært veldig gode, smiler han.
Mikkelsens første mål er å leve fulltid av Timely.

– Jeg har ikke mulighet til å lønne ansatte ennå, men til selve programmeringen leide jeg inn to utviklere fra India og Kina. Alt annet har han gjort selv.

– Det er utrolig spennende. Jeg kan egentlig ingenting av det jeg nå gjør, det er det som er så fantastisk artig. Jeg er en selvlært designer, har utviklet front end-kodene selv, og nå begynner jobben med å selge og promotere appen og føre regnskap. – Jeg tror jeg utvikler meg best ved å gå rett inn i selve vepsebolet, sier gründeren.
 

Artikkeltags