Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du få Bambi-øyne på et blunk

Artikkelen er over 6 år gammel

Vær obs! Dådyrblikket på sommerfesten er kanskje ikke ekte vare.

FOLLO: Follos innbyggere bruker, i likhet med resten av landet, stadig mer penger på skjønnhetspleie. Tall forteller at vi brukte 892,3 millioner kroner på frisør og annen skjønnhetspleie i Akershus-kommunene i fjor.

Det er ikke lenger bare hårklippen som gjelder. Voksing som fjerner hår på hele kroppen, gellakk, (en mer varig neglelakk), og ulike hudpleiebehandlinger er blant raskt voksende servicetjenester.

Salong 9 på Ås merker at folk får med seg de nye trendene.
Vippe-extension er imidlertid ikke så nytt, som den som ikke holder seg oppdatert på det siste av det siste innen skjønnhetspleie skulle tro.

– Nei da. Det har vært lenge. Men for et par år siden kom det et sterkere lim. Vippene varer derfor lenger, forteller skjønnhetsterapeut Helene Pettersen.

– Fotpleie kan kanskje nesten regnes i grenseland til en helsetjeneste. Men hvem er det som ønsker seg permanent «falske» øyevipper?

– Kundene er i alle aldre, forsikrer Pettersen, som har syv-åtte kunder ukentlig inne til denne behandlingen.

200 hår

Avisens utsendte må bekoste behandlingen selv, men har fått innvilget bruk av arbeidstid.
Horisontalen inntas på benken. Tape blir lagt tett under øyet, før øyelokkene glir igjen. Det er det siste jeg får se de nærmeste par timer. Et sted mellom 80 og 120 nye enkelthår skal festes til de eksisterende.

– Når vi etterfyller vippene, tar det ikke like lang tid, forteller skjønnhetsterapeuten, som opplyser at hvert øye naturlig har rundt 200 øyevipper hver, pluss minus.

Utstyrt med pinsett legger hun ett og ett hårstrå til de ekte.
Hvor mange som legges, avhenger av hvilken «look» en ønsker. Det er flere lengder å velge mellom.

Behandlingen skal visstnok ikke slite på eksisterende vipper. Svette og saltvann skal de tåle, men det er greit å unngå å gni seg i øynene.

Oljebaserte sminkeprodukter kan løsne limet. Utover det, trenger en ikke ta spesielle hensyn.

Praktisk for jenter i farten? Mascara kan droppes til daglig. Det skal holde å børste vippene litt forsiktig.

Kommentarer til denne saken