Gå til sidens hovedinnhold

Læreren som ble megler

Artikkelen er over 6 år gammel

– Mange snakker om å gjøre det. Jeg sier: Gjør det! Det er ikke så farlig som du tror, sier førskolelæreren som reiste til Spania og ble megler.

SKI: Evy Reimers Arnestad (34) er utdannet førskolelærer og hadde en av de trygge jobbene som førskolelærer ved en barnehage i Oppegård. Helt til hun og mannen Thomas, som er fotograf, bestemte seg for å gjøre noe mer enn bare å snakke om drømmen. De ville oppfylle den. De tok med seg de to barna og reiste til Costa del Sol og Spania i slutten av oktober i 2011.

– Planen var å ta et friår i Spania, jobbe minst mulig og konsentrere oss om familien, akkurat som veldig mange har ønsker om å gjøre. Vi tok permisjon fra jobbene våre. Mannen min fikk ikke permisjon, han ble tilbudt en 50 prosentstilling, med mulighet til å jobbe fra Spania. Vi hadde lagt opp penger, slik at vi kunne klare oss bra ett år. Jobbingen til Thomas ga oss ekstra inntekt. Ungene gikk i barnehage der nede. Selv tok jeg eksamen i spesialpedagogikk. Min tanke var kanskje å jobbe litt i en barnehage der, begynner Evy.

Talent for megling

Så tok planene en uventet vending.

– To dager etter at jeg hadde fullført eksamen, møtte jeg tilfeldigvis en mann, en engelskmann som snakket flytende dansk, som Thomas hadde vært i kontakt med tanke på boligfoto. Men han var ikke interessert i Thomas, han lurte på om jeg kunne jobbe for ham! Han spurte om jeg ville være megler. Han hadde begynt å snuse på det skandinaviske markedet og fant det veldig interessant at jeg var norsk. I løpet av et par uker ble jeg godt kjent med hele kyststrekningen, altså Solkysten. Fra Malaga helt ned til Estepona. Og det funket bra. Jeg hadde visst et talent for megling!

Uker ble til år

Etter hvert ble ukene til måneder, og enda flere måneder. Evy jobbet for engelskmannen som snakker flytende dansk i halvannet år.

– Da lærte jeg naturligvis mye om hvordan det er å jobbe som eiendomsmegler i Spania, forteller hun.

Da familien Arnestad returnerte til Norge før skolestart i år, var det med et nystartet firma i kofferten. Læreren Evy Reimers Arnestad er blitt til en fullblods megler. Firmaet heter Costa Eiendom og Spania er, som du kanskje har gjettet, markedet.

Satser på «folk flest»

Forskjellen er at nå drives firmaet fra Langhus.

– Spania har vært et yndet reisemål for nordmenn i en mannsalder. Hvordan er interessen for å investere i eiendom der?

– Det er fortsatt kjøpesterke nordmenn som ønsker seg bolig i Spania. Spania er jo fremdeles et land i krise. Sånn sett er timingen for å investere god, mener Arnestad.

– Hvem er det som kjøper?

– En typisk kjøper er dem som planlegger sin egen pensjonstid. De fleste kundene mine er nok i alderen fra 55 år og oppover. Typisk jakter de på en penthouseleilighet i nærheten av stranden, med stor terrasse – sydvestvendt. Mange vil ha tre soverom, men det er det ikke så mye av i Spania. Da må man ofte litt opp i fjellene, der utsikten er flott, men avstanden til sjøen noe lenger. De fleste vil ha noe innen én time unna flyplassen, understreker Spania-eksperten.

– Hvordan er prisnivået?

– Vi ønsker å tilby boliger i et prisleie som er innen rekkevidde for folk flest. Den typiske størrelsen er 90–140 kvadratmeter. Og da ligger prisen på alt fra 1,2 millioner kroner – til 2,5 millioner.

Costa Eiendom er altså oppe og står. Hvor godt har Evy gjort det så langt?

– Jeg skulle prøve et halvår for å se hvordan det gikk. Nå har jeg holdt på for meg selv siden i januar. Hvis jeg selger én leilighet i måneden, er det bra. Selger jeg to, går jeg i pluss. Så langt har snittet ligget på to i måneden. Jeg har solgt 14 eiendommer på et drøyt halvår. Jeg er kjempefornøyd!

Kommentarer til denne saken