Inspirert av mor: – Moren min kom nordfra, men flyttet til Stord. Hun var fra et småbruk. Nordnorsk småbruk på 50-tallet var magert. Der skulle en ta vare på alt.: Konservere, sylte, alt som var mulig å gjøre av gamle konserveringsteknikker, benyttet de seg av. Jeg fikk et forhold til alt dette den gangen. Dessuten fikk jeg alltid være med mor å lage mat – og slapp oppvasken. Signaturretten da jeg var rundt 7 år, var en dessert laget av bananer, eggedosis og krokan, sier en lett flirende Eirik Strøm Lillebø, nå kokk og medeier i Oslo-restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals, der bildet er tatt.  

Så slapp jeg å rydde i begynnelsen der, bare gjøre de kule greiene. Så fikk jeg lov til å lage dessertene. Dessertkokk. Banan, eggedosis og krokan som var signaturretten min den gangen, 7 år gammel.

Inspirert av mor: – Moren min kom nordfra, men flyttet til Stord. Hun var fra et småbruk. Nordnorsk småbruk på 50-tallet var magert. Der skulle en ta vare på alt.: Konservere, sylte, alt som var mulig å gjøre av gamle konserveringsteknikker, benyttet de seg av. Jeg fikk et forhold til alt dette den gangen. Dessuten fikk jeg alltid være med mor å lage mat – og slapp oppvasken. Signaturretten da jeg var rundt 7 år, var en dessert laget av bananer, eggedosis og krokan, sier en lett flirende Eirik Strøm Lillebø, nå kokk og medeier i Oslo-restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals, der bildet er tatt. Så slapp jeg å rydde i begynnelsen der, bare gjøre de kule greiene. Så fikk jeg lov til å lage dessertene. Dessertkokk. Banan, eggedosis og krokan som var signaturretten min den gangen, 7 år gammel.

Våghalsen fra vest som erobret Tigerstaden

Han satt der på kjøkkenbenken og dinglet med beina, hjemme på Stord. Fikk alltid være med moren å lage mat. Det var der det startet. Resten er en historie om en restaurantgründer med gullbukser på.
Publisert
DEL
Han satt der på kjøkkenbenken og dinglet med beina, hjemme på Stord. Fikk alltid være med moren å lage mat. Det var der det startet. Resten er en historie om en restaurantgründer med gullbukser på.

Artikkeltags