Inspirert av mor: – Moren min kom nordfra, men flyttet til Stord. Hun var fra et småbruk. Nordnorsk småbruk på 50-tallet var magert. Der skulle en ta vare på alt.: Konservere, sylte, alt som var mulig å gjøre av gamle konserveringsteknikker, benyttet de seg av. Jeg fikk et forhold til alt dette den gangen. Dessuten fikk jeg alltid være med mor å lage mat – og slapp oppvasken. Signaturretten da jeg var rundt 7 år, var en dessert laget av bananer, eggedosis og krokan, sier en lett flirende Eirik Strøm Lillebø, nå kokk og medeier i Oslo-restaurantene Gamle Raadhus og Vaaghals, der bildet er tatt.  

Så slapp jeg å rydde i begynnelsen der, bare gjøre de kule greiene. Så fikk jeg lov til å lage dessertene. Dessertkokk. Banan, eggedosis og krokan som var signaturretten min den gangen, 7 år gammel.

Våghalsen fra vest som erobret Tigerstaden

Han satt der på kjøkkenbenken og dinglet med beina, hjemme på Stord. Fikk alltid være med moren å lage mat. Det var der det startet. Resten er en historie om en restaurantgründer med gullbukser på.
Publisert