Gå til sidens hovedinnhold

En ekte Rolex i gull går under hammeren på Follo-politiets hittegodsauksjon torsdag

Hittegodsauksjon med sykler, verktøy, smykker og klokker

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI/ÅS: Da kan du by på mellom 70 og 80 gjenstander i tillegg til like mange sykler. Trenger du en åtte fot Pioner jolle, en 5 HK påhengsmotor, en kompressor på henger eller verktøy, finner du dette på hittegodsauksjonen.

Pluss klokker og smykker.

– Her er det alt fra gullsmykker, noe sølv og noe juggel. Klokkene vi har, er klokker som ikke alle har noen verdi, sier Stig Alf Hansen.

Med ett unntak: En ekte Rolex – i gull.

– Det er så vanskelig å finne ut om de er ekte eller ikke at denne måtte overnatte et døgn utenfor politistasjonen for å være sikker. To av klokkene var uekte, denne her er ekte. Men det klarte ikke et lensmannsøye å se, sier den tidligere lensmannen i Enebakk med et glimt bak brilleglassene.

Rolex-en er en 82-modell med lenke i gulldouble, kasse av stål og gull rundt.

– Den går nå, men den trenger en service. Hva er verdien på en sånn en, da? Det er tilslaget. Hva som blir høyeste bud, skal ikke jeg spå.

Funnet eller beslaglagt

Åstedet er Falchs lokaler i Nordbyveien, på grensen mellom Ski og Ås. Torsdag stiller den pensjonerte politimannen Stig Alf Hansen opp for å gjennomføre Follo-politiets årlige hittegodsauksjon.

– Enten er det funnet eller så er det inndratt eller beslaglagt i forbindelse med straffesaker. Og så omsetter vi det på denne måten her, forklarer Hansen.

Les også: Første gang Follo-politiet hadde hittegodsauksjon, var i 2011

For første gang: elsykler

Rundt 70 sykler skal selges på hittegodsauksjonen torsdag.

– Syklene vi selger, er sykler som er syklendes på. Det er mye bra, og noen greie noen, slår Hansen fast.

Det som finnes av hittegods, gjenspeiler samfunnet rundt oss. Før første gang har han elsykler å tilby. To elsykler med defekter står på listen over utrop.

– Om noen år er det vel bare elsykler, sier auksjonarius med et smil.

En god sykkel nummer to

Blant syklene er det både banesykler og barnesykler, flotte sykler og hverdagssykler.

– Det stjeles mye sykler i Norge, dessverre. Jeg tenker at her har mange muligheten til å finne sykkel nummer to: en hyttesykkel, til sykle til-jobben-sykkel, pub til pub-sykkel. En sykkel som man ikke behøver å være superredd for og som ikke trenger å stå i stua. Jeg har noen få av dem òg, påpeker den erfarne politimannen.

Kommentarer til denne saken