Hjemmelaget hadde et håp om at gullbarren skulle forbli i Ski, men den tok Veitvet-gutta med seg hjem til Groruddalen

Iver Strandheim og Daniel Pedersen jubler etter en scoring

Iver Strandheim og Daniel Pedersen jubler etter en scoring Foto:

Da Ski IL Futsal arrangerte Verdihuset Cup i helgen var det satt opp en premie av det litt uvanlige slaget. Vinnerlaget kunne nemlig ta med seg en 20 gram stor ekte gullbarre i premieskapet hjem til premieskapet.

DEL

Ski: Verdihuset Cup ble spilt i Ski Alliansehall lørdag. Det hele begynte med at det ble spilt en full serierunde i herrenes førstedivisjon i Futsal. Alle de ti lagene var på plass i Alliansehallen, og alle lagene spilte to obligatoriske seriekamper. De fire lagene som hadde gjort det best poeng- og målforskjellmessig i de to seriekampene de hadde spilt gikk videre til semifinalene i Verdihuset Cup. Vinnerne av semifinalene møttes i finalen, og der var som nevnt premien til vinnerlaget 20 gram og 24 karat rent gull..

Uavgjort og seier for Ski i seriespillet - Kvalik til Eliteserien er innen rekkevidde

Ski begynte lørdagen med kamp mot Vålerenga, et lag de normalt bør slå. Og det så bra ut lenge. Ski ledet relativt komfortabelt 3-0, de fleste på banen og tribunen trodde på hjemmeseier. Men Vålerenga ga ikke opp, og i løpet av 3-4 minutter i den andre omgangen hadde de utlignet til 3-3. Det ble også sluttresultatet, noe Ski-gutta var svært misfornøyde med.

I den andre kampen mot møtte hjemmelaget Veitvet. Kampen var svært viktig med tanke på at Veitvet var det laget som pustet Ski-gutta tettest i nakken i kampen om kvalikplass for Eliteserien. Det ble tidlig klart at Ski ikke hadde til hensikt å slippe Oslo-laget tett på seg, verken på tabellen eller i selve kampen. Ski gikk på banen med en helt annen innstilling enn hva som var tilfelle i kampen mot Vålerenga, og Veitvet hadde egentlig aldri en mulighet til å vinne denne kampen. Da det hele var over viste måltavla 8-3 seier til hjemmelaget, og publikum fikk oppleve noen lekkerbiskener av noen scoringer fra et lekent hjemmelag. Moro var det å se unggutten Arjan van der Lende få sin debut i 1. divisjon. Han tok vare på sjansen han fikk og bidro med en flott assist på den siste scoringen til hjemmelaget. Med seieren over Veitvet er det svært mye som skal til for at ikke Ski når målet om kvalikspill til Eliteserien neste sesong. De gjenstår 4 kamper av årets seriespill, og laget ligger nå 6 poeng foran Veitvet og Lambertseter, som følger nærmest

-Vi har igjen bunnlagene Røa og Vestli, samt Raumnes/Årnes og Lambertseter. Dette bør vi klare, og vi kommer til å bli veldig skuffa om vi nå ikke får den kvalikplassen vi har hatt som målsetting, sier Iver Strandheim, spiller og tidligere trener for Ski IL Futsal.

Thomas Remmem fra Verdihuset AS og Jan Astorri fra Ski IL Futsal viser frem gullet det ble kjempet om i Verdihuset Cup

Thomas Remmem fra Verdihuset AS og Jan Astorri fra Ski IL Futsal viser frem gullet det ble kjempet om i Verdihuset Cup Foto:


Veitvet fikk revansje i Verdihuset Cup

De fire lagene som gikk til semifinalen i Verdihuset Cup var hjemmelaget Ski, Bækkelaget, Veitvet og Vestli. På grunn av misforståelser og litt rot hos Bækkelaget møtte de ikke til semifinale mot Ski, og hjemmelaget kunne gå rett til finalen. I den andre semifinalen stilte begge lag, og Veitvet kunne juble for finale etter å ha slått Vestli 1-0. Da ble finalen en kopi av seriekampen tidligere på dagen, Ski møtte igjen Veitvet. Men selve kampen ble ikke en kopi. Et målfattig oppgjør endte til slutt 1-1. og det hele måtte avgjøres ved en straffesparkkonkurranse. Ski bomma på sitt første skudd, og da alle andre traff på sine forsøk endte det med seier til Veitvet. Laget fra Groruddalen ble Verdihuset Cups alle første vinnere, og 20 gram gull ble med hjem til hovedstaden.

Verdihuset Cup ble på mange måter en suksess. Det var høy kvalitet på mye av det som ble vist ute på parketten, og et imponerende antall publikummere tok turen for å se en idrett de kanskje tidligere ikke har sett så mye av.

-Dette er en turnering vi veldig gjerne kunne tenkte oss å gjøre igjen. Det er en fin måte å få vist frem idretten vår på, og det er en flott måte for oss å fremme hovedsponsoren vår. Så om Verdihuset vil være med oss på noe sånt videre gjør vi det gjerne igjen, men vi må nok gjøre formatet noe annerledes om vi rykker opp til Eliteserien, forteller Strandheim.

Det var ikke bare vinnerlaget som kunne putte ekte gull i bagen etter Verdihuset Cup. Også finalens beste spiller ble hedret med en ekte gullbarre, dog noe mindre enn den Veitvet vant. Skis egen Christian Borchgrevink ble av en jury kåret til finalens beste spiller, og han kunne ta med seg gull for ca. 1500 kroner i bukselomma.

-Det var fullt fortjent, han var veldig god, avslutter Iver Strandheim

Artikkeltags