OPPEGÅRD: Den første ordentlige hverdagen etter nyttårshelgen tok ØB sikte på 07.17-toget fra Oppegård for å nå pendlerne fra Kolbotn i morgenrushet. Perrongen på Oppegård er full av hutrende lenge før vår avgangstid. De venter på et forsinket 06.47-tog.

– Du kan like godt starte med å intervjue oss, ler Gro Eriksen, mens ny avgangstid for 06.47-toget stadig utsettes.

Les også: I dag er det hastemøte om Follobanen – her er litt nyttig bakgrunnsinfo


- Bare veldig trist

Hun og Synnøve Sandstå har nettopp snakket om kollapsen på Follobanen med konsekvensen for Østfoldbanen, og kalt det en katastrofe.

– At Blix-tunnelen måtte stenge er jo egentlig bare veldig trist, sier Sandstå.

Hun skal til Lysaker denne morgenen, men togene er innstilt fra Oslo S.

– Nå må jeg finne et nytt tog fra Oslo. Klart jeg blir forsinket i forhold til planlagt, men heldigvis har jeg ikke noe helt spesielt å rekke i dag, fastslår Sandstå med stoisk ro. Dette er hun vant til.

Inntil Follobanen åpnet, var det fire avganger i timen fra Oppegård i retning Oslo.

– Da hadde vi innsatstogene, som stoppet på færre stasjoner. Nå går bare lokaltogene, og de går to ganger i timen. Selv om Follobanen skulle komme i gang igjen, og vi får fire avganger i timen – forblir tilbudet dårligere fordi de raskere innsatstogene blir borte for godt, forklarer Eriksen.

Les mer her: Vil ikke garantere at Follobanen åpner 1. februar: – Kan ikke gi noen konkrete lovnader


- Forstår det ikke

Da 06.47-toget til slutt ankommer, har det 07.17-toget hakk i hæl, og passasjerer fra Greverud, Myrvoll og Solbråtan blir bedt om å vente på neste.

– Helt håpløst, ler Mari Soleim hoderystende. Hun er blant dem som venter på neste tog på Kolbotn stasjon. Det er tre måneder siden hun flyttet til Kolbotn, etter 16 år på Nesodden.

– Jeg kan telle på en hånd de gangene jeg var forsinket fra Nesodden. Her har jeg kommet ut av tellingen, ler Soleim og legger til:

– Jeg forstår ikke hvorfor vi får et dårligere tilbud fordi Follobanen er stengt. Kunne de ikke bare ha gått tilbake til den gamle ruta, med fire avganger i timen? spør hun.

Les dessuten:

Follobanen står fortsatt på starten av 2023. Tirsdag har samferdselsministeren innkalt til et møte. I denne videoen får du saken forklart. Les mer om Follobanen kontinuerlig på øb.no


- Fortvilende

Sylvie Bjerkholt er helt enig. Også hun tar det hele med en oppgitt latter.

– Det er fortvilende at det har blitt sånn. Jeg syns nesten synd på dem som jobber i Vy. Men det hele skyldes vel den forhistoriske standarden på Oslo S, mener hun.


- Ingen ting går opp

På perrongen i motgående retning står skoleelevene som skal fra Kolbotn til videregående på Ski, Ås og Vestby.

– Før var opplegget veldig bra. Nå er ingenting positivt, sier en i guttegjengen.

De forteller at de enten må reise en time før de gjorde tidligere, eller komme for sent på skolen hver dag. Hjemover må de enten vente en time på toget eller sprinte i et forsøk på å rekke et tog.

– Problemet er at ikke noe går opp. Verken tog eller busser har rutetider som passer til hverandre, sier en tydelig irritert ungdomsgjeng.