Gå til sidens hovedinnhold

Helikoptershow i kveld

Inviterer naboene til show og informasjonskveld i hangaren på Holstad

Artikkelen er over 6 år gammel

Nor Aviation har holdt til på Holstad de siste tre årene. Nå ønsker de å gi noe tilbake til naboene.

ÅS: I kveld klokken 17.00 braker det løs i og utenfor hangaren til Nor Aviation på Holstad. Daglig leder Ole-Petter Berger og resten av de ansatte i det Ås-baserte selskapet har invitert naboene til en helikopterdemonstrasjon og informasjonskveld.

– Vi regner med at det i hvert fall kommer 100 stykker. Vi åpner hangaren og kommer til å informere om vårt daglige virke.

Viser seg frem

Og det stopper ikke her. De skal i tillegg ha demonstrasjon av forskjellige typer operasjoner med helikopter.

– Vi skal blant annet vise hvordan vi slukker brann. Her kommer et av helikoptrene våre og henter vann i Årungen i en brannbøtte, for så å slukke brannen. Brannvesenet kommer også til å ta seg turen. Det blir litt action, sier han.

Les også: Nå blir det helikopterdrift fra Ski flyplass

Det blir også demonstrasjon av lasteflyging. Kanskje kommer også politihelikopteret på besøk. Det blir i tillegg fallskjermhopp ifølge den daglige lederen.

Vil gi noe tilbake

Arrangementet er tiltenkt naboene til hangaren på Holstad.

– Nå har vi vært her i snart tre år, og det er muligens heller ikke lenge til vi flytter til Ski flyplass, sier Berger.

Han forteller at de har hatt hyggelige naboer.

– Det er kanskje ikke så mange som vet hva vi driver med. Derfor vil naboene få en gratis tur med helikopter, forteller han.

Han ser imidlertid ikke bort fra at flere kommer til å ta seg turen for å overveie demonstrasjonen, men understreker at i første rekke er tiltenkt naboene.

– Det er de som kanskje merker oss og ser oss mest.

Berger ønsker også å høre erfaringene fra naboene som har vært så tett på hangaren. Han forteller at virksomheten vokser sakte, men sikkert.

– Per nå har vi åtte helikoptre. Vi har to her på Holstad, to på Kjevik, og blant annet ett som driver med heliskiing og et annet som monterer master.

Les også: - Jeg risikerer å tape masse penger

Flytter kanskje snart

Det er Nor Aviation som har fått tillatelse av Ski kommune til å etablere helikopterbase på Ski flyplass. På grunn av flere klager fra naboer er saken nå til behandling i fylkeskommunen.

– Vi skal hovedsakelig bruke Ski flyplass til å ta av på morgenen og lande på kvelden. Ellers vil helikoptrene operere andre steder, fortalte Berger til ØB i januar i fjor.

Kommentarer til denne saken