VIKERSUND: I rennet fredag vartet flere kombinertløperne opp med kjempelange hopp, og Audun Hokholt fra Skimt kunne innta pallen i A-klassen.

Rennene i Vikersundbakken (K105/HS117) var de første i Norgescupen i hopp på snø, og det var meldt rekordmange deltagere til rennene.
Nivået i eliteklassen var veldig høyt, siden rennene skulle telle for uttak til hoppuken. I alt var fem hoppere fra Skimt med i rennene. I eliteklassen fikk Jørgen Madsen prøve seg mot etablerte landslagshoppere som Anders Jacobsen og Tom Hilde. Kombinertløperen Audun Hokholt og juniorhopperen Steffen Jeremiassen hoppet i A-klassen, mens Fredrik Eirinsønn Villumstad, som er en rekrutthopper, fikk prøve seg i B-klassen. Det var også veteranklasse i rennet, og der stilte Torry Åge Ringkilen.

Gode kombinerthoppere

Kombinertløperen Audun Hokholt har sin styrke i bakken. I rennet fredag slo han til med et hopp på 112,5 meter og gode stilkarakterer, og tok ledelsen etter første omgang i A-klassen. I annen omgang slo han kraftig av og landet på 104,5 meter. Dermed ble det plass på pallen og 3. plass, 4 poeng bak en annen kombinertløper Harald Riiber (Heming), og 13,2 poeng bak vinneren Jonas Gropen Søgård (Nordbygda/Løten). Lørdag åpnet Audun med et godt hopp på 113,5 meter, og fulgte opp med 108,5 meter i annen omgang. Det ga 10. plass, men avstanden opp til pallen var ikke avskrekkende stor.

Steffen Jeremiassen hadde et godt hopp i første omgang fredag på 101,5 meter, og nådde 98 meter i annen omgang. Det holdt til 27. plass. For Steffen ble rennet lørdag nesten kopi av resultatene lørdag. I første omgang landet han på 101,5 meter, mens hoppet i annen omgang ble målt til 99 meter. Det ga 30. plass.

I eliteklassen var det kombinertløperen Jarl Riiber (Heming) som viste at han er minst like god hopper som Anders Jacobsen og Tom Hilde. Riiber vant like godt eliteklassen i hopp fredag. Jørgen Madsen fikk til to jevnt bra hopp på 96,5 og 97,5 meter, og ble nr. 23. Lørdag hoppet Jørgen 104 meter i første omgang og nådde 98,5 meter i annen omgang. Det resulterte i 28. plass.

Villumstad overbeviste

I B-klassen fikk Fredrik Villumstad konkurransen av gode juniorhoppere, og tok godt vare på muligheten til å vise seg frem.
I rennet fredag hoppet han 108 og 111 meter, og sikret seg premie med 5. plass. Lørdag innledet Fredrik med et hopp på 107 meter, mens annethoppet på 114,5 meter var veldig bra. Det ble 7. plass til Fredrik lørdag. Resultatene i helgens renn viste at Fredrik er på nivå med gode juniorhoppere. Fredrik har allerede deltatt i FIS renn i hopp på Notodden, og med de gode resultatene i helgen styrket han nok mulighetene til å få representasjonsoppgaver i aldersbestemte renn med internasjonal/nordisk deltagelse.

Ringkilen holder koken

I veteranklassen var det forholdsvis stor spredning på resultatlista.
Fredag hadde Torry Ringkilen to hopp på 75 meter og ble nr. 4, mens vinneren manglet 0,5 meter på å nå 100 meter i sitt lengste hopp. Lørdag hoppet veteranhopperne lenger enn i rennet fredag. Torry hadde to hopp på 80,5 meter, mens vinnerens lengste hopp ble målt til 108,5 meter. Torry kom på 6. plass lørdag.

Klikk deg tilbake til forsiden her