Verdenskjente Eddie the Eagle hoppet i Møllebakken – nå får du bli kjent med ham i Ski

Geir Hammer i Skimt med sin gode venn Eddie the Eagle. Den verdenskjente briten hoppet i Møllebakken i Griserompa på 80-tallet.

Geir Hammer i Skimt med sin gode venn Eddie the Eagle. Den verdenskjente briten hoppet i Møllebakken i Griserompa på 80-tallet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Briten Eddie Edwards hoppet som ei kråke og ble legendarisk for innsatsen i hoppbakker på 80-tallet. Nå får du høre hans gode venn fra Ski fortelle om Ørnen.

DEL

SKI: Mandag kveld inviterer Ski historielag til «innendørs hopprenn» på Odeon Ski. Det blir både foredrag og film på kinoen.

Geir Hammer fra Skimt ble trener og venn med den utradisjonelle briten i hans glansdager.

Eddie the Eagle hoppet i Møllebakken, i likhet med flere av de norske storhopperne på 80-tallet. Bortsett fra Jan Boklövs omdiskuterte V-stil har neppe noen annen hopper skapt mer furore i Holmenkollen heller.

LES OGSÅ:   Møllebakken blir stående – selv om den har stått ubrukt over 20 år 

Veien mot OL i Calgary

Karrierens høydepunkt var OL i 1988. Filmen om Eddie the Eagle følger veien frem mot lekene i Calgary, med blant andre Hugh Jackman, Christopher Walken og Tim McInnerny i rollene. Filmen vises på kinoen i Ski etter en kort introduksjon.

Geir Hammer kommer for å fortelle om Eddie the Eagle. Ja, ikke bare ham, men også om den historien som sitter i hoppbakkene i distriktet.

Det er kaffe og kringle inkludert i billetten.

LES OGSÅ:   Møllebakken var hopp-sportens sjel 


Artikkeltags