RENA: Å slå til med seier i sitt første renn i storbakke (K 120) i Norgescupens B-klasse er en stor prestasjon. Villumstads hopp på 126,5 meter i første omgang lørdag var soleklar pers., og det klart lengste hoppet i B-klassen. I annen omgang ble hans hopp målt til 118,5 meter, og med de to lengste hoppene i hver omgang ble det en klar seier til Skimthopperen. I konkurransen søndag ble det en jevnere kamp om plassene på pallen. Villumstads førstehopp på 115,5 meter var det tredje beste i B-klassen, mens hoppet i annen omgang var på 121,5 meter og omgangens beste. Han kom på 2. plass, bare 2,7 poeng bak vinneren Jonas Viken (Steinkjer), som lørdag ble nr. 2 bak Eirinsønn Villumstad.

Opptur for Jeremiassen

Steffen Jeremiassen (Skimt) har slitt med å oppnå de store lengdene så langt i sesongen, men i rennet søndag viste han at formen er i anmarsj. Han hadde et langt førstehopp på 116,5 meter i A-klassen, og lå på 11. plass etter første omgang. Hoppet i annen omgang ble målt til 109,5 meter og Jeremiassen var en av mange som slo av på tross av at det ble hoppet fra en høyere bom. Dermed ble det 14. plass og en klar forbedring i forhold til rennet lørdag der han kom på 28. plass etter hopp på 101,5 og 96 meter.

Madsen sliter mot eliten

I eliteklassen hadde Skimts elitehopper Jørgen Madsen en tøff oppgave mot hoppere som har vært ute i World Cup, som Joachim Hauer. Lørdag hadde Madsen to jevne hopp på 111 og 112 meter, og kom på 19. plass. Avstanden opp til vinneren Joachim Hauer var 60,8 poeng.
Lørdag fikk ikke Madsen noe særlig dreis på hoppingen, og lengder på 88 og 92 meter ble ganske langt bak vinneren Joachim Hauer sine hopp på 135 og 119 meter.

Pallplass til Hokholt

Norgescuprennene i kombinert denne helgen foregikk i Granåsen. I rennet søndag ble det en veldig tett kamp mellom Espen Andersen (Lommedalen), Audun Hokholt (Skimt) og Sindre Ure Søtvik (Eldar).
Hokholt hadde en ledelse etter hopprennet, men ble hentet inn og passert. I mål var han 5 sekunder bak Andersen, og sikret seg 2.-plassen med 1 sekunds margin foran Søtvik som tok 3.-plassen.
I rennet lørdag ble det 6. plass på Skimt-utøveren. Audun Hokholt er en habil hopper, men ble nærmest knust av Jarl Magnus Riiber (Heming) i hoppbakken. Riiber hoppet 103 meter, mens Hokholt måtte nøye seg med et hopp på 93 meter fra to bommer høyere avsats. At junioren Riiber er god til å hoppe ble tydelig demonstrert da han slo selveste Anders Jacobsen i et Norgescuprenn i hopp.
I kombinert sikret Riiber seg så stort forsprang fra hoppdelen av konkurransen at ingen klarte å ta han igjen i langrennet.