Gå til sidens hovedinnhold

Gøy ute, gøy inne i høstferien

Artikkelen er over 3 år gammel

Når skolebarna tar høstferie, er det andre som legger seg i selen for at fridagene skal bli fine.

FOLLO: Det er slett ikke alle som reiser bort i høstferien. Ifølge NHO reiseliv, planlegger seks av ti nordmenn en eller flere fritidsreiser denne høsten, men mange av disse skal reise utenom skolens høstferie.

Så hva skal ungene finne på disse dagene i uke 40?

Action med fritidsklubbene

Fritidsklubbene ligger ikke på latsiden. I Oppegård starter det med Seek n find allerede fredag kveld. Denne første natten i ferien skal en horde ungdommer bygge seg camp, jakte poeng og sove ute i skogen.

 

Fritidsklubbene i Ski inviterer til høstferieturer for ulike aldersgrupper: Mandag og tirsdag reiser de til Boda Borg. Tirsdag går det også en tur til Østfoldbadet, Svinesund og Eventyrfabrikken.

Les også

Vil du ha sol i høstferien, må du nord for Dovre

Utfordringer på egen hånd

I nærmiljøet ligger også forholdene til rette for uorganisert aktivitet. For å nevne noe: Skateparken Pyramiden og Generasjonsparken på Kolbotn. I Generasjonsparken er det både pump-track for sykling, lekeapparater og Tuftepark. Tufteparker finns det også både ved Østre Greverud i Oppegård, idrettsplassen i Ski og andre steder.

 

Utlån og høytlesing

Bibliotekene holder oppe. I BUA på biblioteket i Kolben er det sågar mulig å låne sports- og fritidsutstyr. Ski bibliotek har dessuten sitt eget program for høstferieaktiviteter 2. til 7. oktober: Kreativt verksted, bokprat for voksne med barn, og høytlesing for barn fra seks år.

Kinomørke på dagtid

Både i Ski og på Kolbotn viser kinoen filmer på dagtid og tidlig ettermiddag. Fra programmet på Ski kino nevnes Biler, Elias og Storegaps hemmelighet, Emojifilmen, Askeladden – I Dovregubbens hall, Thelma, samt lego Ninjago. På Kolbotn er det tidlige kinoforestillinger onsdag, torsdag og lørdag, henholdsvis: The big sick, lego Ninjago og Askeladden – i Dovregubbens hall, samt Thelma.

 

Ut i naturen

Både Sandbakken Sportsstue og Vangen Skistue holder oppe hver dag i høstferien. Begge stuene kan være mål for både korte og lange skogturer til fots eller sykkel.

 

Lørdag 7. oktober arrangerer Østmarkas venner, i samarbeid med Sandbakken, Barnas dag for dem som er påmeldt. Her blir det sjonglering med Anders Meland, hundekjøring og hundekos med Alaska huskyer, salg av pølser fra bålpanne, hjemmebakst og drikke.

Med litt påfyll av egne ideer, skulle det ikke være noen grunn til å misunne dem som drar på høstferie. For «sånt no hakke de til fjells.»

Kommentarer til denne saken