Høyre sprer feilaktige påstander om Arbeiderpartiets skolepolitikk

Av
DEL

MeningerI et leserinnlegg i Østlandet Blad kommer Høyres kandidat i Nordre Follo, Cecilie Pind, med både uriktige og lite nyanserte påstander om Arbeiderpartiets skolepolitikk. Det er en ting å være politisk uenige, noe Høyre og Arbeiderpartiet nokså ofte er. Men når påstandene gjør at leseren sitter igjen med et feilaktig inntrykk om Arbeiderpartiets politikk, kan det ikke gå upåaktet hen.

Pind skriver at Arbeiderpartiet ønsker at loddtrekning skal avgjøre hvor elevene går på videregående. La meg gjøre det klinkende klart: Arbeiderpartiet i Nordre Follo - og i Viken - er for dagens ordning, som innebærer at elevene kan søke fritt på videregående i sin region. Denne ordningen vil bestå, også med et Arbeiderpartistyrt Viken. For Arbeiderpartiet er det viktigste å ha gode skoler over hele fylket, slik at flest mulig får et godt og relevant tilbud nært der de bor.

Forslaget som Pind viser til kommer ikke fra oss, men et utvalg i Oslo. Dessuten - Oslo får være Oslo. Nå er det lokalvalg, og Nordre Follo Arbeiderparti fokuserer på vår egen politikk. Den innebærer at elever skal slippe å bli sendt med buss langt vekk til Halden eller Fredrikstad, men at de skal kunne velge fritt i sin region. Akkurat som i dag, med andre ord. Derfor har vi blant annet ønsket en ny videregående i sentrum velkommen med åpne armer. Høyre i Ski har benyttet tiden til å problematisere fremdriften i dette prosjektet.

Videre skaper Pind et skille mellom skolemat på den ene siden, og kvalifiserte lærere på den andre. Arbeiderpartiet mener at dette skillet ikke eksisterer, og det er mulig å få til begge deler. En kan lure på hvorfor Høyre alltid og konsekvent setter to gode ting opp mot hverandre?

Nordre Follo AP går inn for en prøveordning med gratis skolemat. Fordi vi vet at 60 000 elever i landet vårt kommer uten mat på skolen, og fordi disse sosiale forskjellene følger oss livet ut. Det er grunnleggende urettferdig, men det er også politisk mulig å gjøre noe med dem. Det ønsker Arbeiderpartiet å gjøre, derfor går vi til valg på kvalifiserte lærere, mange nok lærere, men ikke minst - et sunt og godt skolemåltid hver eneste dag.

Silje Brekke Bakken, 5. kandidat Nordre Follo AP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags