Kraftig økning av humanistiske konfirmanter

NYTT STYRE: Arne Bodin, Per Bratterud, Rikke Øen, Guri Langmyr Iochev, Kristin Stub og Eva Petterson er det nye styret i Human-Etisk Forbund Follo.

NYTT STYRE: Arne Bodin, Per Bratterud, Rikke Øen, Guri Langmyr Iochev, Kristin Stub og Eva Petterson er det nye styret i Human-Etisk Forbund Follo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I Follo har 499 konfirmanter valgt en humanistisk konfirmasjon i år. Det er en økning på hele 113 konfirmanter fra i fjor.

DEL

KOLBOTN: Human-Etisk Forbund i Follo har avholdt sitt årsmøte, og har fått nytt styre. Det nye styret har mye å jobbe med i tiden fremover, ifølge den nye lederen Rikke Øen.

Mange ungdommer velger nå humanistisk konfirmasjon fremfor kirkelig. I år er det 499 ungdommer som har valgt å gå den veien.

– Vitenskap, etikk, rus og sex er bare noen av temaene de lærer om. Jeg er glad og stolt over at stadig flere velger humanismen, smiler Øen.

Hun mener den humanistiske konfirmasjonen er et alternativt tilbud til dem som ikke vil konfirmere seg kirkelig. Den humanistiske konfirmasjonen er ikke en konkurrent til den kirkelige konfirmasjonen, er hennes mening.

– Vi har forskjellige medlemmer som tror på forskjellige ting. Men det er klart vi håper stadig flere velger humanistisk konfirmasjon og deler vårt verdigrunnlag, sier Øen.

Mangler lokaler

Det er først og fremst gode lokaler til seremoniene de må jobbe med.

– Vi trenger seremonirom for alle. Ikke kun kirkelige rom. Vi blir stadig flere humanister eller folk med annen tro. Det er viktig at også vi får gode rom å holde verdige avslutninger på livet, eller feire ting som bryllup og navnefest, forklarer Øen.

Hun mener det er et stort problem at det ikke finnes verdige lokaler for som ikke tilhører kirken. Selv er hun fra Frogn, som nå bruker "Smia" til seremonirom.

- Det er ikke mange av kommunene i Follo som har fine nok lokaler til slike seremonier. For oss er det viktig at det er en viss standard rundt seremoniene. Jeg vil berømme alle de frivillige som klarer å pynte de lokalene vi har til rådighet, slik at det blir høytelig stemning, sier hun.

Valgkomiteens leder, Nicholas Wilkinson, er godt fornøyd med å få Rikke Øen valgt som leder.

– Rikke er en tydelig leder som får frem det beste i folk rundt seg. Vi er glade for å ha henne som frontfigur for et mer humanistisk Follo, forteller Wilkinson.

Styret for 2018:

Leder – Rikke Øen

Nestleder – Bernt Hagtvet

Sekretær – Arne Bodin

Økonomiansvarlig – Per Bratterud

Konfirmasjonsansvarlig – Guri Langmyr Iochev

Vara konfirmasjonsansvarlig – Kristin Stub

Navnefestansvarlig – Eva Petterson

Vara navnefestansvarlig – Gro Ravne

Ansvarlig for andre aktiviteter – Mai Lis Fremstad

Vara andre aktiviteter – Sturla Naas Johansen

Artikkeltags