Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

OPPEGÅRD: – Jeg vil ha gull! svarer Alva (6 år) bestemt når storesøster Anine Suhrke-Refsdal spør om hun vil kjøpe eller bytte.

– Men du fikk allerede én gull, minner Anine henne på.

– Jeg mener ananas, erklærer Alva.

Surrealistiske samtaler som denne kan høres rundt flere bord i Oppegård bibliotek denne fredagen. Det er den fredagen i måneden som Human-Etisk Forbund i Oppegård sammen med biblioteket i Kolben arrangerer brettspillkveld for alle aldre. Søstrene fra Kolbotn er i gang med å spille Settlers from Catan, der terningen skal trilles, kort snus og borger og båter plasserer rundt på brettet ettersom spillet går sin gang.

– Vi har vært her noen ganger. Fordi vi liker å spille, og spise pizza og godteri og brus, sier seksåringen med et stort smil.

– Fordi vi liker å være på spillkveld og spille andre spill vi ikke har hjemme, legger storesøsteren på 15 til.

– Hvem vinner oftest av dere?

– Jeg! svarer Anine.

– Noen ganger jeg òg. Mest mot mamma, sier Alva.

Les også: Legen som satser brett

Ny rekord

– 18 pizzaer? Ja, det stemmer, svarer Sturla Kristoffer Naas Johansen på mobilen.

Pizza står alltid på menyen, men aldri har spillentusiasten fra Human-Etisk Forbund i Oppegård bestilt så mange pizzaer som i kveld. Så mange at pizzabakeriet ringer tilbake for å sjekke at bestillingen stemmer.

– Det har vært bra oppmøte før, over 30, men aldri så mange som i dag, konstaterer Sturla med skrekkblandet fryd.

Med smått og stort har rundt 50 mennesker møtt opp for å spille spill med gamle venner eller nye bekjente. Servering av potetgull og popcorn, deretter pizza, er faste poster på programmet. Helt gratis for dem som kommer.

– Det er for å skape litt ekstra kos, skape en litt hyggelig ramme rundt dette, forklarer Sturla.

Les også: E-sport inn i skolen

Samler mennesker av alle slag

Det er tredje året Human-Etisk Forbund i Oppegård, med Sturla i spissen, arrangerer brettspillkvelder. Etter nyttår flyttet de til biblioteket i Kolben, som stiller opp.

– Det er så gøy med kortspill, og så samler det folk av alle slag. Vi er begeistret for å ha en slik møteplass på biblioteket; det åpner for et bredt spekter av mennesker i alder, interesser og livssyn, ikke minst, understreker bibliotekar Hans Martin Enger.

Human-Etisk forbund eier de aller fleste av spillene som er tilgjengelige.

– Og så har biblioteket de mer kjente, kjedelige spillene, sier Hans Martin med et glis.