Gå til sidens hovedinnhold

Hun komponerte Nordre Follo-sangen - nå skal hun skape julestemning

Lokal kunstner har fått julegløgg på tann, og lanserer nok en låt - en egen julelåt. Hør et klipp på øb.no.

KOLBOTN: Det er ikke lenge til julen ringes inn, bokstavelig talt, men også musikalsk. Lokal kunstner Torild Brantzæg Andersen kom i sommer ut med sin første singel, som var en sommerlåt.

Før dette vant hun sang-konkurransen om å lage Nordre Follo-sangen, som åpenbart ga videre motivasjon til å komponere mer.

Den 28. november 2021 lanserer Andersen nemlig sin egen, ultralokale julelåt.

– Låta ble spilt inn i Norsk Lydstudio med Oslo Bandlaug i høst og er blitt spekket med koringer, trompet,klokker, trommer og stryk. Her er det maksimal julestemning og låta er litt annerledes på en positivmåte, rett på sak med budskapet, og refrenget som bygger seg opp til store høyder, forteller artisten i en pressemelding.


Gjør det meste selv

Selv om det har vært litt hjelp med lyddesignet, har Nordre Follo-kvinnen gjort det meste selv, kunstnerisk som hun er.

– Jeg jobber hovedsakelig som billedkunstner og holder malekursmen er en allsidig dame som spiller på mange strenger. Det å lage musikk har mange likhetstrekk medå male intuitivt og lekent på et lerret. Farger blandes og harmonier skapes i form av riktige fargekombinasjoner og riktige klanger, og noen ganger oppstår det en sang.Jeg har fått god hjelp av proffe musikere til helheten på låta og ikke minst dyktige produsenter, skriver hun i pressemeldingen.

Så får vi se om vår lokale komponist vil klare å overvinne nordmenns ustanselige hig etter Trine Rein, Rein Alexander, Kurt Nilsen eller de andre artistene som myldrer rundt i kjerker og radioer for tida. Det vil tiden vise.

ØB ønsker lykke til med lanseringen, og god jul når den tid kommer.

Kommentarer til denne saken