Gå til sidens hovedinnhold

Hva betyr "tilgjengelighet" i Nordre Follo kommune?

Tilgjengelighet er et ord som virksomheten for vann og kloakk umulig kjenner til.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor denne krasse kritikken ? Jeg sitter i styret i et sameie i Nordre Follo kommune, hvor avgiftene vann, kloakk og renovasjon alltid har ligget inne i husleien. Uten forvarsel, sender kommunen ut faktura for disse avgiftene til den enkelte eier i sameiet, for første kvartal 2021. Da har allerede eierne betalt husleie inkludert avgiftene, abonnement og forbruk, for januar og februar. Styret prøver i seks dager å komme i kontakt med rette vedkommende for å få en forklaring på hvorfor dette gjøres, men uten å få snakke med noen.

Hyggelig betjening på kommunenes sentralbord kunne informere oss om at det var bare telefonkontakt to dager i uken - mandag og torsdag, og vi må vi må holde kontakten når vi ringer på grunn av stor pågang Personlig fremmøte er heller ikke mulig, da de ansatte har hjemmekontor. På telefondagene har telefonen vår stått på i flere timer uten å få svar. På sentralbordet i kommunen lovet en av de ansatte å sende en melding til rette vedkommende, og be han/henne om å ringe meg. Det er fire dager siden. Jeg har ikke hørt noe.

Hvorfor gjør kommunen dette. Tidligere ble det sendt én a-konto regning hvert kvartal, som sameiet betalte samlet, nå må kommunen sende ut hundrevis fakturaer til hver enkelt eier, og hver enkelt eier må forholde seg til husleien hver måned, pluss faktura fra kommunen, hvor vann, kloakk og renovasjosavgiftene skal betales.

Har de for lite å gjøre i kommunen eller stoler de ikke på sameiestyrene ? Dette er det jeg vil ha svar på. Og plikter ikke kommunen å informere den enkelte om forandringen, ikke bare sende regninger i hytt og vær? Det nytter ikke å si at det står på kommunens hjemmesider. Fortsatt er det ikke alle som har nett/pc.

Jeg venter fortsatt på kontakt og svar fra kommunen side.

Kommentarer til denne saken