Gå til sidens hovedinnhold

Hva er måleenheten for natur?

Vi mennesker er en del av et utrolig sinnrikt system, der vi alle er avhengige av hverandre. Tar vi livet av f eks biene, mister vi det meste av frukt og bær, for ikke å snakke om korn; i det hele tatt alt som må pollineres.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er blitt sagt om et område i Nordby – mellom Vinterbro, øst for E18 og til høyspentlinja gjennom Nøstvedtmarka – at det er ulendt og at ingen derfor benytter det som turområde. Altså et totalt unyttig område. Derfor er det helt greit å legge det ut til et nytt næringsområde. Det går forresten en tursti/skiløype i høyspentgata, som altså er områdets østgrense.

Hele skogområdet mellom Hebekk, Nordby og Oppegård er et viktig turområde for mange, mange mennesker – og flere blir det, med den massive utbyggingen vi ser på Solberg. Det er gjennomvevd av stier, og de siste månedene har ikke minst vist hvor mye brukt det er. Nettopp derfor er det viktig å ta vare på det lille uberørte området som er igjen, og la det forbli urørt. Da har flora og fauna i alle fall en liten sjanse til å ha et fredet område å overleve i.

Dessuten har Nordby fått mer enn nok av «nærings- og handelsparker».

Skal alt her i verden måles i penger?

Kommentarer til denne saken