SP har en god politikk for utvikling på Skotbu, Kråkstad og Siggerud. Det er rett og slett irriterende at de ikke får gjennomsalg for sin politikk i Kommunestyret i Nordre Follo. FrP er på lag med SP også i denne saken.

Det er ikke alltid lett for en politiker å uttale seg positivt om andre partier enn sitt eget. Men personlig må jeg være så ærlig å si at det er veldig mye av det SP står for jeg støtter opp om. Nå har det skjedd ting i Nordre Follo som gjør at jeg synes virkelig synd på partiets frontperson, Tor Anders Østby.

At SP sliter på meningsmålingene er en ting, men at de lokalt blir «høvlet» ned av sine samarbeidspartnere på det som er SP viktigste lokale saker, er egentlig bare trist. Spesielt siden vi i FrP er helt enig med SP.

Saken er den at SP i Nordre Follo har valgt å samarbeide med en regnbuekoalisjon av partier – syv partier til sammen. Helt siden siste valg har vi opplevd at SP har stilt opp for denne konsultasjonen. Men man bør ikke være spåmann for å forstå at partiet nok begynner å bli lei av kamelkjøtt.

Men – for kort siden skulle SP fremme saker som for dem er viktig. Utvikling i områdene Kråkstad, Skotbu og Siggerud.

Vi er alle enige om at det er flott med utvikling i Kolbotn, Ski, Myrvoll, Greverud osv. Samtidig kunne mange av oss tenke oss at det også ble bygget noe annet enn blokker og leiligheter. Videre at de som vil bo litt annerledes også skal ha muligheten til det. SP forslag om en ganske moderat utvikling i disse områdene, var ikke deres politiske venner særlig interessert i å støtte opp om. Snarere tvert imot. Med MDGs Marte Arnesen i spissen fikk de det glatte lag, med beskyldinger om uansvarlighet, rasering og det som verre er.

FrP er enig med SP i at vi trenger en utvikling på Skotbu, Kråkstad og Siggerud. Vi må ha en variert boligutbygging i kommunen vår. Det er også viktig for å sikre de tilbudene som er i disse områdene, som skoler og barnehager.

Tønnes Steenersen, Gruppeleder Nordre Follo FrP, Nordre Follo