Hva skjer med Åsgård skole?

Av
DEL

MeningerMange åsborgere leser med bekymring om kommunens økonomiske problemer, senest som beskrevet av rådmannen i ØB 31. oktober, med forslag om drastiske kutt.

En nærliggende løsning må være å revidere planene for nye skoler. Åsgård er vedtatt bygget med fire paralleller for 800 elever, selv om rådmannen sier at det tar mer enn 10 år å oppnå et slikt elevtall. Antagelig lenger, med den tiden det tar å planlegge Ås sentrum.

Her kan spares et tresifret millionbeløp ved trinnvis utbygging, begynn med tre paralleller. Det haster å få skolen ferdig, og dette kan redusere byggetiden. Samtidig kan skolebygget langs Skoleveien bevares. Mange forstår ikke hvorfor det er nødvendig å rive et brukbart 20-år gammelt bygg, gjenbruk er tidens slagord!

Behov for uteplass er viktig, og her er Åsgård nabo til et jorde som ligger brakk (skolehage?) og en hyggelig skog, Ekornskogen. Ta dette i bruk, da kan vi kanskje også slippe å forvise ungdommen på Midtgard ut av sentrum.

I mellomtiden, inntil riving starter neste år, utnytt rommene på Åsgård til møter, kurser, frivillig arbeid mm. Et forlatt bygg frister til vandalisme. Politikere, kom på banen snarest!

Fredrik Ystehede, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags