Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er det som bestemmer alle disse «lure» tiltakene som bare er til ulempe for folk?

Hvem har bestemt at å stenge den nye parkeringsplassen ved Ski stasjon for alle uten periodebillett på toget er en god idé?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det norske samfunnet er basert på tillit mellom folk og styrende organer, enten de siste er politikere eller byråkrater. Det fremmer mistillit når makt utøves uten at det er mulig å si fra, og stille folk til ansvar.

Mange «små» tiltak gjennomføres nå med uklare mål og mandater, til ulempe for folk flest. For eksempel å fjerne busslommer for at bussene skal stanse midt i veibanen, og nekte å anlegge fotgjengerfelt fordi det angivelig – helt feilaktig – skaper «falsk trygghet». Alle med erfaring som fotgjenger vet at norske bilister er flinke til å stoppe for fotgjengerfelt, men ikke stopper i samme grad for fotgjengere når det ikke er noe felt. Uansett om det er skilt som angir en overgang.

Det siste «lure» tiltaket er å stenge den nye parkeringsplassen ved Ski stasjon for alle uten periodebillett på toget. Fullstendig meningsløst, og det bidrar jo da til folk som ønsker å ta toget mer sporadisk i stedet tar bilen til bestemmelsesstedet.

Hvem er det som bestemmer dette? Har det noen politisk forankring? Jeg ber Bane NOR eller en politiker svare på dette, og begrunne et slikt tåpelig tiltak. Har Vy akseptert en slik diskriminering av sine passasjerer, med redusert togbruk som resultat?

Kommentarer til denne saken