Hvor ble det av iveren og støtten til Ski Øst i Arbeiderpartiet?

ENGASJERT I SAKEN: Helge Bunæs, Kommunestyremedlem for Høyre i Nordre Follo har skrevet dette innlegget. Enig eller uenig? Har du meninger, gå inn på oblad.no/debatt og skriv din mening.

ENGASJERT I SAKEN: Helge Bunæs, Kommunestyremedlem for Høyre i Nordre Follo har skrevet dette innlegget. Enig eller uenig? Har du meninger, gå inn på oblad.no/debatt og skriv din mening. Foto:

Av
DEL

MeningerI behandlingen av Kommuneplanen i juni 2011 gikk Arbeiderpartiet i Ski hardt ut for en stor og rask utbygging av Ski Øst, men vi i Høyre i Ski var skeptiske til omregulering av så store arealer med dyrket mark.

Kommunedelplanen ble senere vedtatt med betydelig mindre bruk av dyrket mark enn det Arbeiderpartiet ønsket seg. Det store flertallet i Kommunestyret med Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre var enige om at fokuset skulle være å komme raskt i gang med planarbeidet i 2016, spesielt med reguleringen av en ny skole på planlagt tomt ved Sparta.

Denne skolen skulle avhjelpe Ski skole, samtidig som ny ungdomsskole på Finstad skulle avhjelpe for Ski ungdomsskole.Flere kilder har antydet at den planlagte skolen trenger ca to år til planlegging og ca to år til bygging, og vi mener at barna på Tandbergløkka, Eikeli, Ellingsrud og Ski sentrum ikke kan vente i tre til fire år før vi får en tilfredsstillende skoleløsning.

Vi tenker spesielt på de minste barna som har en lang og farlig skolevei, og det store byggefeltet Eikeli vest som ble regulert under Arbeiderpartiets ledelse i forrige valgperiode. Dette boligprosjektet har ventet i ca. 12-13 år nå siden denne saken ble fremmet første gang

Nå ser vi at posisjonspartiene i Nordre Follo prioriterer utbygging på Finstad skole og Finstad ungdomsskole og det er veldig bra at de også nå ser behovet for dette, men dette hjelper jo ikke noe for barneskolekapasiteten i Ski sentrum og øst.

Så jeg forstår veldig lite av en uttalelse fra posisjonen om at vårt forslag om å bruke en rimelig modullbyggløsning i noen år er helt uaktuell. Skal all utbygging i Ski sentrum stanses i 3-4 år? Hvordan skal vi da kunne bygge innenfra og ut?

Vi håper posisjonspartiene stemmer for vårt forslag om at administrasjonen bør vurdere midlertidige skoleløsninger til det beste for barna sørøst i sentrum.

Helge Bunæs, Kommunestyremedlem for Høyre i Nordre Follo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags