SKI: Da Bane Nor satte i gang med de første arbeidene med oppgradering av Ski stasjon, ble også Jernbaneveien en del av prosjektet. Der har det jo blitt etablert en helt ny bussterminal.

Arbeidene med stasjonen startet opp på vestre side og lite ble berørt på den delen som vender mot Jernbaneveien. Det gjaldt også den gamle Narvesen-kiosken. Den ble først revet i 2020. Kanskje det er denne kiosken som var Jernbaneveien 3?

– Hvor er nummer 3

ØB har snakket med tidligere driver av Narvesen-kiosken som ble revet, Mikael Kristoffer Müller.

– Nei, den adressen husker jeg godt. Det var Jernbaneveien 1c, forteller han, og ØB er like langt.

Går man inn på Google-map og leter etter adressen, kan man se at den nye Narvesen-kiosken har fått adresse Jernbaneveien 1. Det som da står igjen av bygninger langs vestre linje av jernbanestasjonen er Jernbaneveien 5–7.

– Men hvor er nummer 3?

Helt Harry Potter

Dette begynner å minne mer og mer og Harry Potter sin verden og hans reise fra hjemstedet og til den litt spesielle og magiske skolen Galtvort. For å komme seg dit, ble han nødt til å ta toget. Det gikk fra spor ni og trekvart. En perrong kun for de med magiske evner på King's Cross Station i London. Magisk skjult bak en mur mellom plattform ni og plattform ti.

Det føles litt slik for en stakkars journalist fra ØB på leiting etter fakta i saken. Både Bane Nor og en av de store gårdeierne i Ski, nemlig Lars Bjertnæs er kontaktet.

Jernbaneveien 3 eksisterer ikke

I påvente av svar, tar ØB nok en tur ned i den aktuelle sentrumsveien for å se litt nærmere. Men ærlig talt, vi blir ikke mye klokere.

– Kan det rett og slett være gamle Ski stasjon, eller det gamle gatekjøkkenet vegg i vegg, som er nedlagt og revet for flere år siden? Eller den lille rundkjøringen inne på plassen foran jernbanestasjonen, som også eksisterte før den gamle delen av stasjonsområdet ble revet?

Vi tar nok et søk på Google-map for å sjekke for siste gang, men svaret er nedslående, nemlig null treff på den adressen.

I tillegg til å ha hørt med grunn- og gårdeiere, har ØB snakket med flere av de som driver bedrift i gaten. Heller ikke de kan bidra med informasjon for å løse det vi trodde skulle være en særdeles enkel sak.

Så langt har ingen av det vi ser på som sikre kilder og med nok kunnskap til å løse mysteriet, tatt kontakt med ØB.