Hvorfor det er galt å hente asylsøkere fra Moria-leiren?

UENIG: Noen hundre personer deltok i markeringen utenfor Stortinget mandag, med krav om at Norge tar imot flere enn 50 flyktninger fra Hellas. Innsenderen mener at å hente asylsøkere fra Moria gjør vondt verre.

UENIG: Noen hundre personer deltok i markeringen utenfor Stortinget mandag, med krav om at Norge tar imot flere enn 50 flyktninger fra Hellas. Innsenderen mener at å hente asylsøkere fra Moria gjør vondt verre. Foto:

Av

De fleste i Norge er enig i at vi bør bekjempe klimakrisen, og at vi bør vise internasjonal solidaritet. Ved å hente asylsøkere fra Moria gjør vi det vondt verre på begge områder.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De politiske partiene som nå styrer vår kommune, Nordre Follo, mener alle at for å bekjempe klimakrisen må vi redusere klimagassutslippene. Dette er langt fra det viktigste, klimakrisen skyldes menneskenes negative påvirkning av vår klode. Takket være den eksplosive befolkningsøkningen globalt, vokser byene enormt. Villmarksområdene minsker i stor takt og artsmangfoldet er i fritt fall. Havene ødelegges som aldri før med overfiske og plastsøppel. Så i stedet for å fokusere på klimagassutslipp anbefales i stedet å fokusere på den eksplosive befolkningsøkningen. Når en ser på befolkningsøkningen i Afrika, Midt-Østen og i India, kan en bli skremt av konsekvensene. Bærekraftig utvikling blir umulig. Selv her i Norge har vi nå en eksplosiv befolkningsøkning. Prognosene sier at vi vil vokse fra 5 til 6 millioner innbyggere i løpet av 18 år! 20% vekst i løpet av 18 år er ikke bærekraftig. For å redde klimaet og vår klode må vi sette fokus på den enorme befolkningsøkningen. Og ved å si nei til flere innvandrere med denne begrunnelse vil vi hjelpe til med å sette slik fokus, også globalt.

Internasjonal solidaritet bør vises ved å hjelpe der hvor folk bor.

Nå har kommunestyret i Nordre Follo muligheten til å sette fokus på det som virkelig vil hjelpe i klimakrisen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken