NORDRE FOLLO: Det blir digitalt møte, onsdag 26. januar klokken 18.00, når kommuenstyrepolitikerne i Nordre Follo skal diskutere opptil flere viktige og store saker.

ØB følger selvfølgelig møtet, og vil gi deg siste nytt og kommentarer i kveld på øb.no.

En av sakene som skal opp til diskusjon i kveld, er den etter hvert så omdiskuterte fengselssaken. Statsbygg har sett på flere tomtealternativer for et nytt Oslo fengsel, og Trollåsen i Nordre Follo er et av alternativene. I forkant av kveldens behandling, har partier på begge fløyer etter hvert nå gitt beskjed om at etablering av fengselet på tomta i Trollåsveien 8 ikke er aktuelt, men det betyr ikke nødvendigvis at siste ord er sagt i saken.

Naboene derimot, har i flere saker i ØB gitt tydelig beskjed om hva de mener om etableringen av et eventuelt fengsel i nabolaget.

Men kan det også finnes positive ting med etableringen av et fengsel i kommunen? Dette er nok også et av spørsmålene som vil komme opp på kveldens møte.

Stasjon og fylke

Du har også den siste tiden lest i ØB om de stadige utsettelsene av utbygging og utbedring av Kolbotn stasjon. Stasjonen er gammel og har et oppgraderingsbehov, og den er også lite funksjonabel for de som ferdes på hjul, eller som har barnevogn.

I tillegg til dette, nærmer det seg nå tid for en endelig avgjørelse for hva som skal skje med Viken fylke, og om Follo skal bli en del av gamle Akershus igjen. Også der skal lokalpolitikerne debattere og komme frem til et høringssvar, som skal videresendes.

Se det live - les siste nytt på øb.no

Møtet følger du live via øb.no fra klokken 18.00. Sendingen er produsert av Nordre Follo kommune via Kommune-TV. Se komplett saksliste og møteinnkalling i politisk møtekalender.